29 °C Budapest
Glass front of a bank building with the word BANK on the Building

Itt a magyar nagybankok bejelentése: fontos változások lesznek az orosz-ukrán válság miatt

2022. február 26. 10:01

A CIB Bank felkészült az Ukrajnából érkező menekülthullámra: a keleti országrészben lévő bankfiókok nyitvatartását szükség esetén kitolják, az ATM-eket sűrűbben töltik. Az OTP is figyelemmel kíséri az ukrán helyzetet.

Az OTP Bank vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri az Ukrajnában történő harci cselekményeket. "Folyamatos kapcsolatban vagyunk az ukrán kollégákkal, hogy időben és hatékonyan tudjuk őket segíteni. A kollégák biztonsága érdekében a harci cselekményekkel érintett területeken a fiókok nem nyitnak ki" - írták a Facebookon.

Az OTP csoport kollégái közül sokan érdeklődtek a segítségnyújtás lehetőségeiről, de konkrét felajánlások is érkeztek. Felemelő látni ezt a fajta szolidaritást, ahogy az OTP-s közösség tenni akar a szükséget szenvedő munkatársaiért. Jelenleg az igények felmérése zajlik, illetve belső adománygyűjtést is indítottunk annak érdekében, hogy minél gyorsabban tudjunk reagálni az ukrán kollégák igényeire és valóban abban és ott tudjunk segíteni, ahol erre szükség van

- írták.

Kiállt az ukrán társbankjukban, a Pravex Bankban dolgozók, illetve egész Ukrajna mellett a CIB Bank is. Mint a Facebookon közölték, a CIB csoport 3 millió forint összegben azonnali humanitárius támogatást nyújt olyan segélyszervezeteknek (a kiválasztás folyamatban), amelyek elsősorban a Kárpátalján élő magyar kisebbség, de természetesen minden rászoruló számára tud jelen körülmények között támogatást nyújtani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ukrán-magyar határhoz legközelebbi bankfiókokat (Mátészalka, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc) felkészítik egy esetlegesen bekövetkező menekülthullám során szükségessé váló igényeknek való megfelelésre: nyitvatartásuk szükség szerinti kibővítése, valamint az ATM-ek folyamatos készpénzfeltöltése a megszokott mennyiségen és gyakoriságon túl történik majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 5. 10:40
A Media1 információi szerint Torkos Matild, az Index főmunkatársa betegszabadságról tért vissza, ami...
Holdblog  |  2022. július 5. 05:00
Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk,...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 5. 09:00