Aranynak hazudták a rezet: rendőrök várták őket

MTI
2013. augusztus 29. 15:06

Remekül sikerült azoknak a brit halászoknak a vicce, akik elhitették, hogy aranyrudakat találtak a tengerben: kikötéskor rendőrnyomozók várták őket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tréfa ötletgazdája a 36 éves Billy Anderson, aki hat halásztársával hét napig volt kint a tengeren Cornwall környékén. Az út elején akadt hálójukba egy réztömb, amelyet hajójukra vettek, és miután kiötlötték a viccet, szétfűrészeltek banki aranytömbnagyságú darabokra. Fényesen csillogott a 11 "álaranytömb", a halászok lefotózták őket és feltették a képeket a világhálóra. A lelet értékét másfél millió fontra - 525 millió forintra - taksálták.

A vicc hatására kisebbfajta aranyláz lett úrrá Cornwall halászain: jó páran kérték telefonon, hogy árulja el Anderson, hol lelték pontosan a vagyont. Ő meg is adta a réz koordinátáit: beküldött mindenkit Falmouth-tól 26 kilométerre a nyílt tengerre, ahol aztán keresgélhettek aranyat látástól vakulásig.


A tréfa legnagyobb áldozata azonban Anderson menyasszonya volt, aki szintén elhitte, hogy dúsgazdagok lettek. A férfi tulajdonképpen csak őt akarta becsapni, ám az is túlzottan jól sikerült: a 29 éves nő rögvest megindult költséges vásárlókörútra, amelyről Anderson csak nagy nehezen tudta lebeszélni. Hamarosan munkaadóinak - a halászhajó tulajdonosainak - is be kellett vallania, hogy csak réz az arany, mert őket is megszállta az aranyláz, és még két hajót akartak küldeni a lelőhelyre.

Mindezek után várták rendőrök a viccelő halászokat Cornwall kikötőjében.

"Amikor megláttam őket a mólón, már tudtam, hogy a vicc túl jól sült el. Szerencsére a vidám oldaláról nézték a történteket" - idézte Andersont a The Daily Telegraph című brit lap.

A rendőrséget azért kezdte érdekelni a lelet, és azért kezdte figyelni a hajó mozgását, mert arra gyanakodott, hogy egy régi aranylopás zsákmányának egy része került elő, de egy szóvivője megerősítette, hogy a rudak rézből vannak, és hogy senkit sem vettek őrizetbe.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20