16 °C Budapest
Ennyit kereshetett új munkájával a magyar mulatós sztár: kétkezi meló, nem szégyelli

Ennyit kereshetett új munkájával a magyar mulatós sztár: kétkezi meló, nem szégyelli

2020. augusztus 9. 15:03

A koronavírus-járvány miatt a legnehezebb időkben kétkezi munkásnak állt Kökény Attila, és több családtagja is. A magyar zenész szerint nem szégyen a fizikai munka, mint mondta, valamiből el kellett tartania a családját. A segédmunkások azonban nem keresnek kifejezetten jól Magyarországon, ha napi bért kapnak, az 8-15 ezer forint közé esik különböző állásajánlatok szerint, de a havi bérezésük is leginkább 170 ezer forint körül mozog átlagosan, persze vannak, akik ezt akár 300 ezer forint fölé is tudják tortázni.

Az új koronavírus-járvány elharapózása és a fellépések leállása miatt segédmunkásnak állt Kökény Attila. A muzsikus saját bevallása szerint az anyagi biztonságuk érdekében vállalt kétkezi munkát.

Családos emberként nem tehetem meg, hogy a kanapén ülve, ölbe tett kézzel várjak a csodára, illetve arra, hogy mikor mehetek fellépni, ezért inkább más munka után néztem, és elmentem dolgozni

- mondta el Kökény Attila a Borsnak. A zenész egy barátjától kapott lehetőséget, és fiával, valamint vejével egy útépítés mellett pakoltak korlátokat. 

Igazság szerint nem tudtuk, hogy meddig fog tartani ez a zűrzavar, úgyhogy jobbnak láttuk, ha bebiztosítjuk magunkat, mert mindannyian pénzből élünk, nekem pedig szükségem volt a bevételre 

- magyarázta az éneke, aki kifejtette, nem az a lényeg, hogy az ember sok pénzt keressen, hanem hogy el tudja tartani a családját. A mulatós sztár szerint, nem szégyen a munka, ő sokkal "gázabbnak" tartja azt, ha valakinek derogál a kétkezi munka. Mint fogalmazott, neki több éhes szájat kell etetnie, ezért pedig bármire képes, ha kell, kétkezi munkára is.

Nehéz bankot robbantani

Az bár régóta tudvalevő Magyarországon, hogy a szakmunkákkal igencsak jól lehet keresni, ez azonban koránt sem igaz a segédmunkákra. Abból tényleg elég nehéz meggazdagodni. Azt persze nehéz megmondani, mennyit keres egy segédmunkás, ugyanis ez rengeteg dologtól függ.

Hol dolgozik, milyen területen végzi a munkáját, mennyire megbízható és a többi. Az internetet gyorsan felütve azonban lehet találni támpontokat. Több fizetés összehasonlító portál a segédmunkások bruttó, havi bérét

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

160 - 340 ezer forintra teszi.

Ám a legtöbb helyen megjegyzik, az ország sok részén ez nem gyakran megy sokkal 200 000 forint fölé. Budapesten persze többet lehet keresni, mint vidéken ez tiszta sör. Az sem mindegy azonban, hogy egy segédmunkás alkalmi melót vállal el vagy hosszútávon gondolkozik. Több apróhirdetést átfutva a következő ajánlatokat találtuk Budapesten segédunkásoknak:

 

  • volt sitthordás 1 300 forintos órabérért, napi 8 órában;
  • találtunk napi 15 000 forintot ígérő ajánlatot egy építkezésnél dolgozó segédmunkás állás hirdetésben;
  • volt olyan ajánlat is, aki építkezésre keresett ember 12 000 forintért;
  • illetve olyan is, aki havi bért ajánlott segédmunkásnak, bruttó 250 000 forintot.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?