17 °C Budapest

Ki nem találod, mennyit keresett az elmúlt években a TV2 sztárja

2016. február 29. 17:30

Vujity Tvrtko-t múlt hét pénteken, azonnali hatállyal rúgták ki a TV2-től. Az ilyen váratlan helyzetekre mindenkinek érdemes gondolni, ezért a Pénzcentrum megnézte, hogyan lehet még a legváratlanabb helyzetekre is felkészülni pénzügyileg.

Vujity Tvrtko-t múlt hét pénteken, azonnali hatállyal rúgták ki a TV2-től. A kirúgás miatt nem csak a rendszeres havi jövedelemétől esett el, hanem a végkielégítésétől is, ugyanis nem volt alkalmazotti viszonyban a kereskedelmi tévével.

Megbízási szerződése volt, ami azt jelenti, hogy február 26-án egyszerűen megszűnt a szerződése, így azok a jogok, amelyek egy munkavállalót illetnek meg, neki nem járnak. Nincs végkielégítése, és munkaügyi pert sem indíthat, ha esetleg jogtalannak tartja a kirúgását

- írja a Blikk egy neve elhallgatását kérő informátorra hivatkozva.

Tvrtko Facebook oldalán reagált azokra a médiában megjelent információkra, miszerint havi egymillió forintos fizetést vitt haza. Elmondása szerint valótlanságot állítottak, ugyanis a 2016. januári fizetése 272 000 forint volt, és a többi is az egymilliós összeg 30 százaléka körül mozgott, az elvégzett munkák függvényében.

Fontos a vésztartalék

Valószínűleg a volt TV2-s műsorvezetőnek nem fog nagy gondot okozni, hogy kirúgták, hiszen ismert ember lévén sok lehetősége van arra, hogy hamar munkát találjon. Azonban a munkakeresés ideje alatt sokat segíthet, ha van vésztartalékunk.

Szakértők szerint a család anyagi biztonsága érdekében mindenkinek legalább akkora vésztartalékkal kellene rendelkeznie, amiből fedezni tudja 3-6 havi megélhetési költségeit. Sőt, egyesek 12 havi költségben határozzák meg az optimális vésztartalék mértékét. Bármikor jöhet ugyanis egy olyan pénzügyileg (is) megterhelő élethelyzet, amit csak a megspórolt összeg felélésével vészelhető át.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ilyen élethelyzetek lehetnek, ha:

  • elbocsájtanak a munkahelyünkről
  • megromlik az egészségünk (tartósan)
  • elromlik valamelyik háztartási berendezés
  • tönkremegy az autónk, ami ráadásul elengedhetetlen a munkádhoz
A vésztartalék javasolt nagysága függ a kiadásaink nagyságától, az eltartott családtagok számától, függ attól, hogy mennyire biztos és stabil állásunk van, és attól, hogy van-e jelzáloghitelünk vagy sem.

Hogyan képezzünk vésztartalékot?

A vésztartalék létrehozása jól hangzik, de magától nem fog menni. A legegyszerűbb megoldás, ha minden hónap elején a fizetésünk 10-30 százalékát (a fizetés nagyságának függvényében) azonnal elkülönítjük egy kifejezetten erre a célra létrehozott bankszámlán vagy megtakarításban. A havi takarékoskodást pedig addig kell folytatni, amíg össze nem gyűlik az előre meghatározott összegű vésztartalék.

Ha vész esetén hozzányúltunk, vagy legrosszabb esetben teljesen felhasználtuk a vésztartalékunkat, amint ismét van rendszeres bevételünk, a lehetőségekhez mérten a lehető leggyorsabban ismét pótoljuk azt.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm