15 °C Budapest
Nagy BKV-sztrájk jöhet Budapesten

Nagy BKV-sztrájk jöhet Budapesten

Pénzcentrum
2015. május 12. 18:02

Nem adott elfogadható ajánlatot a BKV, ezért sztrájkot helyezett kilátásba az egyik reprezentatív BKV-s szakszervezet. Már csak a munkabeszüntetés időpontját kell kijelölni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A béremelésről többe hete tart a kollektív munkaügyi vita a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ), a legnagyobb BKV-s buszos érdekvédelmi szervezet, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a BKV között. E két reprezentatív szakszervezet együtt 7 ezer főt képvisel a 12 ezer dolgozót számláló BKV-nál, ahol a szakszervezeti tagok száma körülbelül 8-9 ezer.

A BKV április 30-án 2 százalékos alapbéremelést ajánlott, valamint garantálta a tavalyival megegyező mértékű cafeteriát, azaz a havi 5 ezer forintos, illetve az év végi 36 ezer forintos Erzsébet-utalványokat (utóbbi pulykapénz néven is ismert).

A VS.hu információi szerint a két reprezentatív szakszervezet azonban többet szeretne, hasonló mértékű alapbéremelést, mint a közösségi közlekedésben szereplő állami társaságoknál, illetve azon fővárosi tulajdonú cégeknél, amelyeknél ez megtörtént.

Bár a BKV a keddi kollektív munkaügyi vita tárgyalásán jelezte, a későbbiekben lehetséges ennél magasabb ajánlat, de annak sem mértékét, sem időpontját nem tudta megmondani. A BKSZSZ álláspontja még nem ismert, a VTDSZSZ testületi tanácsa azonban már felhatalmazta az elnököt, hogy elkezdje a sztrájk szervezését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A munkabeszüntetés előkészítésére sztrájkbizottságot hoznak létre, melynek feladata lesz a sztrájk kezdő időpontjának és hosszának meghatározása.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
laskainelli  |  2021.10.20 11:59
Itt az ősz, mesés színekbe költözött a táj. Az évszakváltással együtt érdemes egy kicsit felfrissíte...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 23. szombat
Gyöngyi
42. hét
Október 23.
Mole Avogadro nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?