27 °C Budapest

Vallottak az X-faktor győztesei! Mire ment el a pénzük?

Pénzcentrum
2013. szeptember 15. 13:07

Milliókat nyertek, ám a váratlanul jött vagyonukat nem herdálták el. Az X-faktor három korábbi győztese Vastag Csaba, Kocsis Tibor és Oláh Gergő okosan, tudatosan hosszú távra tervezve döntött vagyona sorsáról.

Sokan álmodnak arról, hogy egy ismeretlen nagybácsi, a lottóötös vagy valami egyéb szerencse folytán kisebb nagyobb vagyonra tesznek szert. Arról viszont már keveseknek van határozott elképzelésük, mihez is kezdenének az ölükbe pottyant sok-sok pénzzel. Nem is csoda, hogy a tapasztalatok szerint a váratlanul meggazdagodott átlagemberek kezéből gyorsan kifolyik a sok pénz és gyorsan elszegényednek.

Az egyik legnépszerűbb televíziós tehetségkutató műsor, az X-faktor három győztese, Vastag Csaba, Kocsis Tibor és Oláh Gergő saját bőrén tapasztalta meg a fenti helyzetet. A verseny után több millió forinttal gazdagodtak, ráadásul megszaporodtak a fellépéseik, így anyagi helyzetük egy-kettőre gyökeresen megváltozott.

A három sztár az RTL Klub Fókusz című műsorában nem is tagadta, hogy életük a váratlan siker után fenekestül felfordult. Kocsis Tibor távolságtartóbb és óvatosabb lett, Oláh Gergő pedig céltudatosabbá vált. Legbelül azonban mindhárman ugyanazok maradtak - állítja Vastag Csaba.

Bár milliós nyereményük után mindhármukat ellepték az érdekbarátok. Ők azonban pontosan tudták mihez akarnak kezdeni a pénzükkel. Vastag Csaba "bespájzolt". Pénzét befektette, hogy hosszabb távon is legyen tartaléka. Kocsis Tibor lakásra felvett bankkölcsönének egy részét törlesztette a nyereményéből, a korábban közmunkásként dolgozó Oláh Gergő pedig a családjára költötte, de mindent ő sem herdált el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A három énekes szerencséjében nem csak a családjával osztozott. Nem feledkeztek meg a rászorulókról se, mind a hárman jótékonykodnak és segítenek a rászorulókon is.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem