Kismamák a pácban: nálunk szigorítanak, máshol ösztönöznek!

Pénzcentrum
2009. április 2. 17:00

Miközben hazánkban a gyed, a gyes és a családi pótlék feltételeinek szigorításáról szólnak a hírek, addig a brit kismamák a kormány tervei szerint 190 font (62 ezer forint) összegű adómentes és alanyi jogon járó baba-bónuszban részesülnek.

Az intézkedéstől azt várják a politikusok, hogy a pénzbeli juttatás segít a leendő anyukáknak a terhesség későbbi szakaszában felmerülő kiadásokat. A kismamák emellett egészségügyi tanácsadáson is részt vehetnek, ahol az orvosok és a védőnők tájékoztatják őket az ilyenkor felmerülő legfontosabb tudnivalókról.

Korábban: Ratkó-dédunokákat szülhet a Gyurcsány-gyed!

A terhesség 25. hetében az Egészségügyi Minisztérium által kiutalt juttatásra való jogosultság egyik feltétele a tanácsadáson való részvétel és az erről szóló igazolás bemutatása. A törvényjavaslat szerint azok a brit kismamák igényelhetik a támogatást, akik április 5-e utáni időpontra vannak szülésre kiírva.

Korábban: Tízezreket szerezhetsz az államtól: itt a módszer!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kérelmeket az orvosi igazolás beszerzésétől számított egy hónapon belül kell benyújtani. Rossz hír az ikreket váró anyukáknak, hogy a támogatás összege nem emelkedik a gyermekek számával, mivel az összeg a terhesség során felmerülő költségek fedezetéül szolgál. A brit kormány - a hazánkban is működő babakötvény mintájára - minden baba születésekor 250 fontot (82 ezer forintot) különít el, amihez a kamatokkal együtt majd 18 éves korukban férhetnek hozzá a gyermekek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem