33 °C Budapest
Gulyás Gergely: döntött a kormány, kifizetik az elkaszált Erasmus-ösztöndíjakat

Gulyás Gergely: döntött a kormány, kifizetik az elkaszált Erasmus-ösztöndíjakat

2023. január 12. 10:31

Gulyás Gergely a reggeli kormányinfón bejelentette, hogy a kormány abban az esetben, ha nem sikerül megállapodásra jutni az Európai Bizottsággal átvállalja az Erasmus-ösztöndíjak kifizetését.

A szerda reggeli kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány a jövő évi Erasmus-ösztöndíjakat kifizeti, ha addig nem sikerül megállapodásra jutniuk az ügyben az unióval. A miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy a jelenlegi probléma azokat nem érinti, akik most mennek Erasmus-ra, hiszen az ő szerződésük már alá van írva.

Az Erasmus-ösztöndíjak kifizetésének ügyében Navracsics Tibor fog egyeztetni, de a kormány reméli, hogy a fennálló probléma csak egy félreértés és nem lesz gond a jövő évi ösztöndíjak kifizetésével. Mindezek mellett Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány álláspontja szerint biztosítva van a tanszabadság az alkotmányban lejegyzettek szerint a modellváltó egyetemeken is.

A miniszter a kormányinfó keretében elmondta, hogy a költségvetés idén fog az Országgyűlés elé kerülni, amit a tervek szerint márciusban el is fognak tudni fogadni. Elmondta, hogy az államadósság tavaly 76 százalékról 73,5 százalékra csökkent. A reálbérek 2022 első tíz hónapjában 4 százalékkal nőttek az infláció ellenére is.

Gulyás Gergely elmondása szerint az idei évben az a cél, hogy el tudjuk kerülni a recessziót és a kormány a tervei szerint a továbbiakban is ragaszkodik ahhoz, hogy csak az átlagfogyasztásig lehet rezsicsökkentett áron venni az áramot és a gázt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Gulyás Gergely kitért a napelemes pályázatokra is. A cél az, hogy beinduljanak a kifizetések, és január végéig többen megkapják az elnyert összeget. Ezen felül a kormány tervei között szerepel, hogy a fürdőknek is összeállítson egy mentőcsomagot, azonban az ehhez szükséges egyeztetéseket még nem kezdték meg.

Fotó forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 21. 10:41
120 országból mintegy 1500 vendég sereglett össze két napra Bonnba, a Deutsche Welle (DW) Global Med...
ChikansPlanet  |  2024. június 21. 10:17
A kutatók évtizedek óta vizsgálják, hogy a klímaváltozás hogyan alakítja át az óceánok ökoszisztémáj...
Holdblog  |  2024. június 21. 08:58
Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés...
KonyhaKontrolling  |  2024. június 21. 07:45
Így nyár elején sokfelé kell szaladnunk, ezért most csak két rövid hírről szeretnék beszámolni. Mive...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem