13 °C Budapest
USA, Texas, Austin

Új bank érkezik Magyarországra: így tarolnák le a piacot

2021. szeptember 28. 10:04

A Revolut Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét, tehát minden magyarországi ügyfél ingyen átválthat a Revolut Bank szolgáltatásra, ami már az EU-ban kötelező betétbiztosítási rendszerrel garantálja a betétek biztonságát, 100 000 euróig (~36 millió forint).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A megszerzett banki engedélye lehetővé teszi a Revolut Bank számára, hogy korlátozott banki szolgáltatásokat nyújtson az alkalmazásán keresztül, más, a Revolut-csoport által kínált pénzügyi szolgáltatással és termékkel együtt.

Váltás esetén, írta a 24.hu, az új Revolut Bank-számla probléma nélkül együttműködik a már meglévő Revolut Payments-számlával, így minden korábbi funkció változatlanul használható marad, de a rendszer a pénzt automatikusan átutalja a Revolut Bank-számlára, ahol betétbiztosítási rendszer védi azt.

Az átállás elméletileg mindössze pár percet vesz igénybe, és a jövőben lehetőség lesz előfizetni a Revolut Bank különböző – egyelőre itthon még nem elérhető – szolgáltatásaira.

Magyarország a világ 14. országa, ahol elérhető a Revolut Bank, a Revolut szolgáltatásait pedig már több, mint 500 ezer ügyfél használja.  Az ügyfelek több szolgáltatást is igénybe vehetnek, amellyel követhetik kiadásaikat, utalhatnak pénzt azonnal családtagjaiknak, barátaiknak rejtett díjak nélkül akár globálisan is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 22. péntek
Előd
42. hét
Október 22.
cAPS lOCK vILÁGNAP
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 22. 16:03