15 °C Budapest
Corona virus close up

Hivatalos: lazítanak a járványügyi korlátozásokon, itt a pontos rendelet

2021. augusztus 4. 08:49

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat, a budapesti fogathajtó-Eb, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alatt felfüggesztik a korlátozásokat. Ezek a rendezvények így védettségi kártya nélkül is látogathatóak lesznek, és a létszámkorlát sem lesz érvényben.

Kedden a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy a kormány lazítana a még érvényben lévő, kevés járványügyi szabályokon is több kiemelt esemény érdekében.

Éjjel a Magyar Közlönyben meg is jelent a vonatkozó kormányrendelet, amely szerint

az augusztus 20-i ünnepségsorozat, a budapesti fogathajtó-Eb, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alatt felfüggesztik a korlátozásokat.

Tehát ezeket az eseményeket bárki szabadon látogathatja, nem kell védettségi kártya, és a létszámkorlátozás sem lesz érvényben. A kormányrendelet az augusztus 18. és 22. között rendezett állami és önkormányzati eseményekre is vonatkozik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fogathajtó Európa-bajnokságot szeptember 2. és 5., a pápa látogatásával egybekötött Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5. és 12. között tartják Budapesten.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 21. 14:15