3 °C Budapest
Víruskutató: 3-4 héten belül megnőhet a súlyos esetek száma Magyarországon

Víruskutató: 3-4 héten belül megnőhet a súlyos esetek száma Magyarországon

2020. szeptember 21. 09:00

Pár héten belül megemelkedhet a súlyos esetek száma Magyarországon a víruskutató szerint. Rusvai Miklós szerint szurkolnunk kell azért, hogy ne érjen össze a légzőszervi megbetegedések halmozódása, tehát a koronavírus ne lógjon bele majd az egyéb légzőszervi vírusfertőzések szezonjába, ami október-novemberben várható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A fertőzöttek számának növekedése pár héten belül magával húzza a súlyos esetek számának növekedését is, nem áll meg a fertőzöttek számának csúcsa - mondta Rusvai Miklós víruskutató az RTL Híradónak, hozzátette, a fertőzöttek számának csúcsa még jó pár százzal emelkedni fog, és nem kizárható, hogy eléri a kétezret. A szakember szerint november közepére, végére várható az esetszám csúcsa.

Pénzre van szükséged hirtelen? A Pénzcentrum Személyi kölcsön kalkulátorának segítségével könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb megoldást. KATT!

Amit nekünk nagyon figyelemmel kell kísérni, az a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők, és a halottak számának alakulása. sajnos ezek a számok is a mostani csúcson vannak

- mondta Ruzsvai Miklós, aki szerint nagyon szurkolnunk kell azért, hogy ne érjen össze a légzőszervi megbetegedések halmozódása, tehát a koronavírus ne lógjon bele majd az egyéb légzőszervi vírusfertőzések szezonjába, ami október-novemberben várható. Ha ez megtörténik, nem kezd lecsengeni a második hullám, még további esetszámnövekedés várható.

A halottak számának további emelkedését csak még szigorúbb egészségügyi rendszabályokkal, és adott esetben a tavaszihoz hasonló korlátozásokkal lehetne elkerülni, ha ilyenek nem következnek be, akkor szerintem 3-4 héten belül megduplázódhat, megtriplázódhat a napi száma az elhunytaknak, ami jóval meghaladja a tavaszi maximumértékeket.

- vélte.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?