Otthoni gyógymódok, melyek tényleg működnek: ez nem homeopátia

2017. november 28. 17:29

Mostanában sok szó esett a homeopátiáról, mivel a vezető európai tudósokból álló EASAC megállapította, hogy az egész kamu, tudományos alapja nincs, ráadásul nemcsak, hogy nem használ, de ártalmas is lehet. Most viszont olyan házi gyógymódokra akadtunk, amelyek alkalmazása otthoni eszköztárral is megoldható, de ezek valóban működnek is, ugyanis tudományosan bebizonyították hatásosságukat.

A homeopátia alapelvei ellentmondanak a fizika és a kémia törvényeinek, és soha nem jelent meg egyetlen valódi bizonyíték sem, ami igazolná a homeopátiás gyógymódok hatékonyságát

- állapította meg állásfoglalásában az EU tudományos akadémiáinak közös szervezete, az EASAC. Ausztráliában és az Egyesült Államokban is már egyre keményebben fogalmaznak a homeopátiás módszerek ellen.

A vezető európai tudósok azt mondták ki nemrég, hogy a homeopátia tudományosan értelmezhetetlen, a homeopátia-pártiak állításaival szemben, kísérletileg nem igazolt - és még veszélyes is lehet.

A helyzet egyébként meglehetősen faramuci, mivel a magyarok 44 százaléka úgy véli, hogy a homeopátiával eredményesen lehet betegségeket gyógyítani.

Sokan a homeopátiához sorolják a házi gyógymódokat, praktikákat is, pedig tévednek. Ezeknek egyfelől semmi köze sincs a kusza elméletekre épülő áltudományhoz, másfelől viszont van közöttük olyan, melyről tudományosan is bebizonyították, hogy működik. Ezek közül gyűjtött most össze néhányat a Business Insider. Nézzük!

Sima vízzel gurgulázni, hogy ne fájjon a torkunk

Egy 400 fős kutatás bizonyította, hogy akik rendszeresen gurguláznak sima vízzel, azoknál kisebb eséllyel alakul ki felsőlégúti megbetegedés.

Alkohol-ecet keverékkel a fülkürthurut

Ha nincs megsérülve a dobhártyánk, megfelelő védekezés lehet a fülkürthurut ellen, ha egy teáskanálnyi, egységnyi alkoholból és ugyanannyi ecetből álló folyadékot öntünk a fülünkbe, majd kifolyatjuk azt.

Gyömbérrel a hányinger ellen

Kemoterápiásoknál, tengeri betegeknél és terheseknél is bizonyították, hogy a gyömbér fogyasztása csökkenti a hányingert.

Mézzel a köhögés ellen

Nem csak mi, hanem az ENSZ-hez tartozó egészségügyi világszervezet (WHO) is ajánlja a mézt gyerekeknek köhögés ellen. 10 gramm mézt adtak beteg gyerekeknek elalvás előtt, és nemcsak, hogy kevesebbet köhögtek, de jobban is aludtak tőle.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Almát és répát a fehér fogakért

Nemcsak, hogy egészségesek, de a leváló darabjai polírozzák a fogfelszínt. Az almában és az eperben ráadásul olyan sav is van, mely fehéríti a fogzománcot.

Ragasztószalaggal a szemölcsök ellen

Egyes kutatások szerint jobb, ha ragasztószalagot teszel a szemölcsre, mint ha lefagyasztod azt. Bár hozzá kell tenni, hogy más kutatások meg nem igazolták a módszer hatékonyságát, Ha mégis kipróbálnád, mosd le a szemölcsöt, vágj le egy kicsi, de a szemölcsnél nagyobb darabot a ragasztószalagból, és ragaszd a szemölcsre. Néhány naponta cseréld a ragasztószalagot, amíg a szemölcs el nem múlik.

Húsleves csirke húsból a gyógyulásért

Ha már beteg vagy, akkor a csirkehúsleves enyhítit a tüneteidet. A tudomány nem teljesen biztos benne, hogy miért, de azt már megállapították, hogy működik. Egy tanulmány szerint a megfázással járó gyulladást enyhíti.

Vodkával a lábszag ellen

Ha kifogytál az orvosi alkoholból, használhatsz vodkát is, áztass a folyadékba egy törölközőt, majd töröld át vele a lábadat. Az alkohol megöli azokat a gombákat és baktériumokat, melyek a rossz szagot okozzák.

Jéggel a migrén ellen

Egy 50 fős, tehát viszonylag kismintás kutatás szerint, azok a migrénesek, akik egy adag jeget tettek a fejükre migrénes roham közben, fél óra elteltével azt tapasztalták, hogy jelentősen csőkkent a fejfájásuk. Rossz hír, hogy amikor levették a pakolást, a fájdalomszint megemelkedett.

Mindemellett természetesen fontos kiemelni, hogy ezek a gyógymódok kisebb problémákon segíthetnek, de ha a panaszaink nem múlnak el, vagy esetleg gyakran visszatérnek, akkor mindenképpen érdemes orvost felkeresni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem