22 °C Budapest

Címke: tankönyvjegyzék (15 cikk)

Népszava | 2019. április 10. 10:00

Ezen túl csak ilyen tankönyvekből tanulhatnak a magyar diákok

A tankönyvbeszerzésre adott állami támogatások csak a hivatalos jegyzékben szereplő ezsközök beszerzésére fordíthatók, ezt pedig ellenőrizni is fogja a Klebelsberg Központ. A diákoktól és a családjuktól az iskola nem szedhet be pénzt tankönyvek vásárlására.

Biró Attila | 2019. február 27. 05:33

Ebbe a pesti iskolába járatja gyerekeit a keresztyén elit: orvosok, mérnökök lesznek

Hiába születnek bele az internet világába a mai gyerekek, a kritikus gondolkodásra és forráskezelésre bizony őket is meg kell tanítania valakinek. "A diákok fejében ugyanis még nincs meg az a váz, amire ilyen közegben segítség nélkül tudnának támaszkodni. Ennek a kialakítása a tanárok múlhatatlan feladata" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Gadóné Kézdy Edit, a Deáktéri Evangélikus Gimnázium igazgatója. A pedagógussal beszélgettünk az elit intézményi lét pozitív és negatív oldaláról; a diákokat nem egyszer betegségbe hajszoló, önmagukkal szembeni elvárásairól; a digitalizáció nehézségeiről; a magyar oktatási rendszer hiányosságairól, a be nem teljesült ígéreteiről, de pozitívumairól is.

MTI | 2013. augusztus 27. 14:06

A legfontosabb tudnivalók az iskolakezdésről

Már egy hét sincs hátra a nyári szünetből, szeptember 2-án a köznevelési intézményekben megkezdődik a tanítás. Az idei köznevelési tanévnyitót szeptember 1-jén, vasárnap a Debreceni Református Kollégiumban tartják.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 1. 08:07

Indul a tanév: ezek a legfontosabb változások

Szeptember 3-án, hétfőn mintegy 1,3 millió tanuló kezdi meg a 2012/2013-as tanévet. Az idén is több tízezer forintos költséget jelent a családoknak a tanévkezdés, bár a tankönyvek ára jellemzően nem változott az előző évhez képest. Fokozatosan hatályba lép az új köznevelési törvény, amelynek most szeptembertől hatályos passzusa a mindennapos testnevelésre és a tankötelezettség korábbi befejeződésére vonatkozó szabályozás.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 27. 05:55

Mennyibe kerül az iskolakezdés: kezdődhet a matekóra!

Az iskolakezdés, különösen a padokat életükben először elfoglaló gyerekek számára rengeteg izgalommal jár, csakúgy mint a szülőknek, akiknek azonban nem csak a kisdiák tanulmányaira kell ügyelni, de minden ezzel együtt járó kiadásra is. Utóbbi sokak számára megerőltető kiadást jelent, hiszen az írószer, tankönyv-, és füzetcsomagok, valamint egyéb kellékek több tíz ezer forintot is elvihetnek, ami nyaralás után nem biztos, hogy mindenkinek rendelkezésére áll. Azok számára, akik nem jogosultak állami támogatásra, de nem képesek önerőből fedezni ezeket a kiadásokat, gyakran nem marad más; mint a személyi kölcsön, vagy akár a zálogház.