22 °C Budapest

Címke: roland berger (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. május 4. 09:49

Hitelezés Magyarországon - Jelentkezzen konferenciánkra!

A csalódások és megrázkódtatások hónapjain van túl a magyar bankszektor. Bár a legnagyobb sokkokon talán már átesett a piac minden szereplője, a növekedés motorjai egyelőre alig látszódnak. Befagyott hitelezéssel, folyamatos alkalmazkodási kényszerrel a növekedési lehetőségek beszűkülésével küzdenek a hitelintézetek. Mindezek fényében vajon milyen mértékben képes betölteni a bankszektor a magyar gazdaság zavartalan működéséhez és várva várt fellendüléséhez szükséges közvetítő szerepét? Hol az alkalmazkodás határa és hogy fog kinézni az ágazat a következő években? Kit és hogyan hiteleznek a jövőben?

Pénzcentrum | 2012. március 22. 12:04

Utolsó helyek a Portfolio.hu holnapi Biztosítási Konferenciájára

A természet és az időjárás kegyes volt a biztosítókhoz 2011-ben, a gazdaságpolitika azonban inkább a barátságtalanabb arcát mutatta feléjük. Felsorolni is nehéz a megtakarítási piacot érintő pozitív és negatív sokkokat: adó- és nyugdíjváltozásokhoz, frankerősödéshez és végtörlesztéshez, baleseti adóhoz és csökkenő belső kereslethez kell(ett) alkalmazkodniuk a szektor szereplőinek. Korántsem ez volt a teljes magyar biztosítási piac legsikeresebb esztendeje, de vajon mit tartogat 2012?

Pénzcentrum | 2010. június 8. 11:32

Elbocsáthatják a Malév dolgozók negyedét?

Teljes körű átalakításon mehet át a Malév, ha a légitársaság véghezviszi a három éves üzleti tervet, amit a napokban fogadott el a közgyűlés -írja a Magyar Hírlap. A Roland Berger Stratégiai Tanácsadó cég együttműködésével készült dokumentumot a leköszönt kormány alapdokumentumként használta fel abban a prezentációban, amit visszaállamosítás indoklásához az EU-nak is bejelentett, annak ellenére, hogy még a szakszervezetekkel sem ismertette a légitársaság.