5 °C Budapest

Címke: iparűzési adó bevallás határideje (8 cikk)

Pénzcentrum | 2008. december 2. 16:15

2009-évi adótörvény-változások: egyszerűsítések és szigorítások

A 2009-es adó- és számviteli törvény-változások számos ponton egyszerűsítik a vállalkozásokra és magánszemélyekre vonatkozó előírásokat. Az egyszerűsítéssel együtt ugyanakkor szigorítás is jár, amelynek egyik legfőbb célja a feketegazdaság visszaszorítása. Az Országgyűlés által elfogadott jövő évi adó- és számviteli törvényváltozások részleteit a Deloitte szakértői ismertették.

Pénzcentrum | 2008. október 9. 09:41

2009-évi tervezett adótörvény-változások: középpontban a feketegazdaság visszaszorítása

A Pénzügyminisztérium által benyújtott 2009-es adótörvény-változásokról szóló jogszabálytervezet módosításainak egyik fő célja a feketegazdaság visszaszorítása, és ezáltal a központi költségvetés bevételeinek növelése. A javaslat értelmében ezzel párhuzamosan jelentősen módosul a társasági adóra, a személyi jövedelemadóra és a járulékokra vonatkozó szabályozás, illetve az uniós kötelezettségnek megfelelően a szénre is kiterjesztik az energiaadót.

Pénzcentrum | 2008. május 30. 13:00

Nyakunkon a határidő: mit ne felejts bevalláskor!

Sokan alapvető hibákat követnek el a társasági adóbevallás kitöltésekor, vagy más adónemekről felejtkeznek el, amiknek a bevallási határideje szintén május 31.-e lenne. A vállalkozások adóbevallási határidejének közeledtével Veszprémi Istvánt, a Deloitte Zrt. adótanácsadási üzletágának igazgatóját kérdeztük az alapvető tudnivalókról, hogy mire is érdemes nagyon odafigyelni a bevallás elkészítése közben és annak beadásakor...

Pénzcentrum | 2007. május 4. 12:00

Hogyan működik a gazdaság? - adók, melyeknél van mentsvár

Bevallás, kedvezmény, határidő, visszatérítés, tartozás. Ezek a kifejezések minden magyar állampolgár számára ismerősnek csengenek, mindegy, hogy munkavállalóként vagy munkaadóként keresi kenyerét. Az adózás, a szinte állandóan változó törvények mindannyiunk számára fejtörést okoznak. Adózásról szóló sorozatunk keretében szeretnénk választ adni a leggyakrabban felmerülő kérdésünkre. A negyedik leckében a helyi adókat és a jövedéki adót vesszük nagyító alá.