Címke: gépjármű előélet (20 cikk)

Pénzcentrum | 2011. október 10. 09:33

Vége lehet a használt autókkal való nyerészkedésnek

A jövő év második felére megszülethet a használt autók kártörténetét − és a javítás helyét − tartalmazó központi adatbázis, amelybe a biztosítók és a javítók töltenék fel az információkat. Az egyezséges kárrendezések után a biztosítók jeleznék az adatközpontnak az estet, illetve a kárösszeg kifizetését, s ha ezt követően a javítás már nem jelenne meg az adatbázisban, az egyértelműen jelezné a javítás elmaradását, illetve a munka feketén történő elvégzését − ezzel fehéredhetne az autójavítási piac. A tervezett adattár mindenki számára elérhető lenne.

MTI | 2011. szeptember 6. 19:02

241 fiktív számla = 2 év 2 hónap börtön

Kétszáznegyvenegy fiktív számla felhasználásával több mint 50 millió forintnyi áfa befizetését kerülte el egy vállalkozó; kedden jogerősen két év két hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla.

Pénzcentrum | 2011. július 5. 12:32

Jön a használt autók feketelistája

A közúti közlekedésben részt vevő - majdnem - minden jármű számára kötelező jelleggel írja elő a jogszabály a felelősségbiztosítás meglétét. Mivel ilyen tartalmú papír nélkül még működőképesek a motorral hajtott járművek is, így az üzemeltetőik egy része hajlamos megfeledkezni ezen szerződés megkötéséről. Az általuk okozott károkat - közvetve - a többi, szerződéssel rendelkező és a díjat szabály szerint fizető közlekedő téríti meg.

Pénzcentrum | 2011. április 11. 04:44

Használt autó 100 ezer forint alatt, 85 millió felett

A használtautó hirdetések között keresgélve éppúgy találkozhatunk egészen alacsony áron, 100 ezer forint alatt kínált gépjárművekkel, mint több tízmilliós luxusverdákkal. Nagy kérdés azonban, hogy mit is kapunk a pénzünkért.

Pénzcentrum | 2010. december 19. 07:02

Mire figyelj használtautó vásárlásakor? A km-óra állása megtévesztő lehet

A zsugorodó használtautó piacon egyre nehezebb jó minőségű, megbízható forrásból származó, jó állapotú használtautót találni. A vásárló bizony nehéz helyzetben van, hiszen szűkülő kínálatból kell választania. A végső döntés előtt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy nem csak a 100 000 km alatt futott jármű lehet jó vétel.

Pénzcentrum | 2010. október 14. 14:59

Autóhitel, autólízing: újabb drámai változások?

Hosszú évek óta általánosan bevett gyakorlat Magyarországon, hogy az autókereskedők hitelközvetítést is végeznek. Várhatóan ez így is marad, ám egy október elején életbe lépett jogszabály olyan választás elé állítja a kereskedőket, amely jelentősen átrendezi a hitelközvetítést is, miután a válság hatására az autófinanszírozás volumene drámaian visszaesett. A közvélekedéssel ellenétben azonban ez nem jár az autófinanszírozás drágulásával - állítja Bohács Zoltán, a Lombard Lízing autófinanszírozási üzletágának vezetője, akivel a hitelközvetítőket érintő új szabályozásról beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2008. március 6. 05:40

Autót uzsorára: öngyilkos hitelek a piacon!

Ha valakinek sürgősen pénzre van szüksége az Egyesült Államokban, két olyan hitelt is igényelhet, amely itthon teljesen azonos formában nem elérhető. Az egyik a PayDay, a másik a Car-title loan. Ezek a hitelek tipikusan rövid futamidővel rendelkeznek, és meglehetősen magas hitelkamatot alkalmaznak. Nehéz elkerülni velük az adósságcsapdát.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem