Címke: fegyverkereskedelem (9 cikk)

Pénzcentrum | 2009. április 17. 18:00

Tőkehiány alakulhat ki a bünszervezeteknél

A gazdasági válság miatt egyre több a rablás, ám a szervezett bűnözők száma csökkenhet -mondta az InfoRádiónak a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Bodnár Zsolt szerint tőkehiány alakulhat ki ezeknél a csoportoknál, amelyek konfliktusokhoz vezethetnek, de utcai harcokra nem számítanak. Az üzletek, kisebb pénzintézetek elleni támadásokat valószínűleg az úgynevezett megélhetési bűnözők követik el.

Pénzcentrum | 2008. október 28. 09:48

Évente 1 milliárdos kárt okoz az illegális műkincskereskedelem!

A bűnözési statisztikákat abszolút vezető kábítószer- és fegyverkereskedelem után az illegális műkincskereskedelem bonyolítja le a legnagyobb forgalmat a feketepiacon, de a pontos összeget csak saccolni lehet - mondta el Vukán Béla alezredes a BÁV Aukciósház Mesélnek a műkincsek sorozatának aktuális előadásán. A szakértő szerint a műtárgyakhoz kötődően Magyarországon évente körülbelül hét-kilencszáz bűncselekmény történik, melyek kárértéke megközelíti az 1 milliárd forintot.

Pénzcentrum | 2008. július 30. 18:00

5 ország felelős a fegyverkereskedelem 80 százalékáért!

Ha fegyverekről van szó, sokakat rossz érzés tölt el, nem meglepő módon. Az eddigi háborúkra még sokan élénken emlékeznek, és arra is, hogy milyen következményekkel járhat a fegyverhasználat. Egy felmérés pont erre kihegyezve megvizsgálta a világ exportját ezen a téren, hogy ki kinek mennyit szállít. A világ teljes fegyverexportjának 80 százalékát mindössze 5 ország adta 2003 és 2007 között...

Pénzcentrum | 2007. december 13. 16:05

Napokon belül leomló belső határok - új, schengeni külső határok

Az egyesült Európa országai az unió külső határain a biztonság megerősítésével ellensúlyozzák a belső határellenőrzések megszüntetését. Ezért az Európai Unió a 2004-ben csatlakozott országok számára a csatlakozási szerződés 35. cikke alapján létrehozta az ún. Schengen Alapot. Ez az ideiglenes pénzügyi alap 2004 és 2006. között pénzügyi segítséget nyújtott az érintett tagállamoknak annak érdekében, hogy az EU új külső határain a schengeni vívmányok érvényesülését és a külső határellenőrzés előírt feltételeit biztosíthassák. A Schengen Alap tervezése során négy fő célkitűzés került meghatározásra: a külső határok őrizetével kapcsolatos fejlesztések, a mélységi ellenőrzés hatékonyságának növelése, a rendészeti szervek adatszolgáltatási képességének növelése, valamint a nemzetközi bűnügyi együttműködési képesség és kapacitás fokozása.

Pénzcentrum | 2006. július 25. 11:00

Jól keresett tavaly a maffia

Az SOS Impresa becslései szerint a négy legnagyobb olasz bűnszövetkezet 2005-ben 25%-kal 35 milliárd euróra növelte bevételeit, mely összeg még nem tartalmazza a drogokból és fegyverkereskedelemből származó tételeket.

Pénzcentrum | 2006. július 3. 10:08

Kameráztak a moziban - rajtukütött az FBI

Los Angeles/New York - Profi és globálisan tevékenykedő filmkalóz csoportot vett őrizetbe az FBI szerdán az Amerikai Egyesül Államokban. A kalózok kamerával felvették a mozikban futó filmeket, majd az interneten és kalóz dvd-ken terjesztették.

Pénzcentrum | 2006. január 9. 10:33

2 milliárddal kevesebb jut a vámosoknak

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága idén 3,6 milliárd forintot költhet beruházásokra, ez kétmilliárd forinttal kevesebb, mint tavaly. A keretből tizenegy határállomást korszerűsítenek, az EU-csatlakozás miatt megszűnő szlovákiai, ausztriai és szlovén határátkelőhelyek még használható berendezéseit a regionális jövedéki központok kapják meg.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja