22 °C Budapest

Tőkehiány alakulhat ki a bünszervezeteknél

2009. április 17. 18:00

A gazdasági válság miatt egyre több a rablás, ám a szervezett bűnözők száma csökkenhet - mondta a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Bodnár Zsolt szerint tőkehiány alakulhat ki ezeknél a csoportoknál, amelyek konfliktusokhoz vezethetnek, de utcai harcokra nem számítanak. Az üzletek, kisebb pénzintézetek elleni támadásokat valószínűleg az úgynevezett megélhetési bűnözők követik el -írja az inforadio.hu.

Jelentősen nőtt a rablások száma az utóbbi időben a gazdasági válság hatására - közölte a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Bodnár Zsolt kiemelte: egyre több az olyan megélhetési rabló, aki korábban nem követett el komoly bűncselekményt, de most jó megoldásnak tartják az üzletek vagy pénzintézetek kirablását.

Szintén nőtt azoknak teljesen amatőr bűnelkövetőknek a száma, akik állást vesztve, padlóra kerülve az egyetlen megoldásnak a rablást tartják - mondta. A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerint az elfogásuk nem mindig könnyű, annak ellenére, hogy sok nyomot hagynak maguk után, nem figyelnek a részletekre.

Míg a rablások száma emelkedik, a szervezett bűnözők száma csökkenhet a válság eredményeként - emelte ki Bodnár Zsolt. Ezeknél a csoportoknál tőkehiányt alakult ki a csoportoknál, felgyorsul a tartozások behajtása, ami vezethet konfliktusokhoz, de utcai harcokra nem kell számítani. Jelenleg nem olyan erős a szervezett bűnözés, mint az 1990-es években volt - tette hozzá.

A dandártábornok szerint az ingatlanbizniszek után immár a csalások állnak a szervezett bűnözői csoportok profiljának középpontjában, de az nem várható, hogy a drog- és a fegyverkereskedelem megélénkül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese azt mondta: a válság megjelenésével tapasztalni lehetett a bűnözők irányváltását, és a rendőrök is reagáltak erre a megváltozott helyzetre.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm