27 °C Budapest

Címke: évvége (20 cikk)

Pénzcentrum | 2021. február 8. 13:01

Így megéri lottózóban dolgozni: ennyit fizet most a Szerencsejáték Zrt.

Idén extra jutalék jár. Az Értékesítői Ösztönző Program nyolc hetes tesztidőszaka alatt 50 partner 62 üzletének 215 értékesítője mintegy 30 millió forint jutalékkifizetés-jogosultságra tett szert, amely átlagosan több mint 80 ezer forint nettó többletjövedelmet jelentett.

Pénzcentrum | 2018. szeptember 3. 05:34

Borsos számlát kapnak a héten a szülők: hiába követelik, nem kell befizetni

A legtöbb iskolában, sőt már az óvodákban is szednek osztálypénzt, illetve csoportpénzt az évközben felmerülő költségek fedezésére. Néhol csak pár száz forintot kell befizetni havonta, de akad olyan intézmény is, ahol 10 ezer forintot kérnek egy gyermek után minden hónapban. De vajon jogszerű-e ez így, és mi történik azzal a szülővel, aki ellenáll, és úgy dönt, nem fizet egyben?

MTI | 2012. december 31. 11:04

Sosem találnád ki, hol szilvesztereznének a legtöbben

Brazíliában a Copacabana strandon táncolva szilveszterezne a legszívesebben a legtöbb ember, a legkevésbé Svájcba vagy Belgiumba vágynak az óév búcsúztatására - erre jutott egy nemzetközi felmérés 17 ezer ember véleménye alapján.

Pénzcentrum | 2012. december 9. 20:00

Egyre többen csak ezt kaphatják fizetésemelés helyett

Béremelés helyett egyre vonzóbbá válhat a vállalatok számára a különböző biztosítások nyújtása. Az elfogadott törvénymódostásoknaknak köszönhetően egyre vonzóbbak lehetnek a vállalatok számára a teljes életre szóló biztosítások.

Pénzcentrum | 2010. december 17. 08:02

Kik kapnak 649 ezer forint jutalmat a 670 ezres 13. havi fizetésük mellé?

A tavalyitól átlagosan 38 ezer forinttal magasabb 13. havi bérre és 12 ezer forinttal több év végi jutalomra számíthatnak idén a magyar munkavállalók. Beosztástól függően leszek olyan segédmunkások, akik örülhetnek, ha egyáltalán kapnak valamit, ugyanakkor a felsővezetők átlagosan 649 ezer forint jutalmat kapnak a 670 ezres 13. havijuk mellé.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 19. 09:17

Zöldhitelből élünk: két nap múlva évvége?

Ökológiai szempontból augusztus 21-én jön el az év vége: az emberiség idén kevesebb mint kilenc hónap alatt felélte a Földön egy év alatt keletkező ökológiai erőforrásokat - írja a Népszabadság.

Pénzcentrum | 2010. február 17. 10:32

Kiugróan magas a nagyon kockázatos cégek aránya Magyarországon

Tovább romlott a magyar cégek megítélése a régióban az elmúlt félévben, immár minden második magyar cég számít kimondottan vagy közepes mértékben kockázatos üzleti partnernek. A távolabbi kilátásokat még tovább ronthatja, hogy a gyenge 2009-es eredmények csak 2010 tavaszának végén jelennek meg a jelentésekben és így a minősítésekben is.

MTI | 2009. december 15. 18:02

Csillagszóró III: tíz játékból nyolc volt veszélyes

Nyolc hatóság fogyasztóvédelmi akciójában a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság azt tapasztalta, hogy az elmúlt két hét adatai alapján 45 százalékra csökkent a jogsértések aránya - mondta Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója a kormányszóvivői tájékoztatón, kedden.

Pénzcentrum | 2009. május 4. 09:47

Biztosításokkal a válság hatásai ellen

A gazdasági válság egyre közvetlenebbül érinti a lakosság mind szélesebb rétegeit. A bizonytalan jövőtől való félelem, az öngondoskodás növekvő igénye számos olyan biztosítási terméket tett keresetté, amelyeknek célja éppen a válsághoz is kapcsolható veszteségek pótlása. A lehetőségek száma folyamatosan nő, a megfelelő választás érdekében tanácsért ezúttal is a biztosítási alkuszokhoz érdemes fordulni.

Pénzcentrum | 2008. november 7. 09:15

Nincs céges ajándék -meghúzzák a nadrágszíjat

Magyarország legjelentősebb hazai tulajdonú energetikai cégcsoportja, a Magyar Villamos Művek társaságcsoport szolidaritást vállal az országgal és mindazokkal, akiket a nehéz gazdasági helyzet hátrányosan érint. Az MVM példát mutatva részt kíván vállalni a közös terhek viseléséből és ezt üzleti partnerei számára is közvetíti.

Pénzcentrum | 2008. február 27. 13:39

Nem félünk az érmebevonástól

A Magyar Nemzeti Bank legújabb közvélemény-kutatása szerint már a lakosság 90%-a támogatja az 1 és 2 forintos érmék bevonását; ez magasabb a tavaly évvégén mért értéknél. Bár az 1 és 2 forintos érmékkel pénteken vásárolhatunk utoljára, beváltani még öt évig, 2013. március 1-ig lehet ezeket a kiscímletű érméket.