12 °C Budapest
Házmesterország: feljelentette a mentősöket, mert megálltak ebédért

Házmesterország: feljelentette a mentősöket, mert megálltak ebédért

2021. április 6. 19:58

Piros tojás helyett feljelentést kaptak húsvétra a mentősök: valaki bepanaszolt egy egységet, akik a Szentendrei úton álltak meg ebédet venni. Az Országos Mentőszolgálat kivizsgálta a dolgot, de nem találtak szabálytalanságot. A bajtársak a kórházból az állomásra menet álltak meg egy büfénél. A hamburgert végül később ették meg, mert közben újabb riasztás jött.

Piros tojás helyett feljelentést kaptak húsvétkor a mentősök - kezdi Facebook-posztját az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, egy felháborodott lakostól érkezett bejelentés, amiért az egyik mentőautó a Szentendrei úton félreállt, hogy a bajtársak ebédet vegyenek maguknak elvitelre egy büfénél.

Az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a “bevonulás” útvonalát

- hangsúlyozták.

Bár a panaszos szerint a mentőautó "hosszú percekig" állt az út szélén a büfénél, az esetkocsi fedélzeti számítógépe szerint az egész ebédvásárlás csak 1 perc 51 másodpercig tartott. Ráadásul a vizsgálat során kiderült, hogy bár a mentősök meg tudták venni az ebédet, de az állomásra visszaérve azonnal riasztást kaptak, így csak később tudták azt elfogyasztani.

A panaszra végül az Országos Mentőszolgálat főigazgatója maga reagált. Válaszában (a tények ismertetése után) megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság

- zárul a poszt.

Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 16:50