Házmesterország: feljelentette a mentősöket, mert megálltak ebédért

Házmesterország: feljelentette a mentősöket, mert megálltak ebédért

2021. április 6. 19:58

Piros tojás helyett feljelentést kaptak húsvétra a mentősök: valaki bepanaszolt egy egységet, akik a Szentendrei úton álltak meg ebédet venni. Az Országos Mentőszolgálat kivizsgálta a dolgot, de nem találtak szabálytalanságot. A bajtársak a kórházból az állomásra menet álltak meg egy büfénél. A hamburgert végül később ették meg, mert közben újabb riasztás jött.

Piros tojás helyett feljelentést kaptak húsvétkor a mentősök - kezdi Facebook-posztját az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, egy felháborodott lakostól érkezett bejelentés, amiért az egyik mentőautó a Szentendrei úton félreállt, hogy a bajtársak ebédet vegyenek maguknak elvitelre egy büfénél.

Az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a “bevonulás” útvonalát

- hangsúlyozták.

Bár a panaszos szerint a mentőautó "hosszú percekig" állt az út szélén a büfénél, az esetkocsi fedélzeti számítógépe szerint az egész ebédvásárlás csak 1 perc 51 másodpercig tartott. Ráadásul a vizsgálat során kiderült, hogy bár a mentősök meg tudták venni az ebédet, de az állomásra visszaérve azonnal riasztást kaptak, így csak később tudták azt elfogyasztani.

A panaszra végül az Országos Mentőszolgálat főigazgatója maga reagált. Válaszában (a tények ismertetése után) megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- zárul a poszt.

Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24