22 °C Budapest
Lower section of young woman standing next to product aisle and choosing vegetables in the store. Young Asian woman doing grocery shopping in supermarket.

Egyre több ilyen termék fogja ellepni az Aldi, Lidl üzleteit: sok vásárló örülhet, régóta várnak erre

2024. március 4. 12:15

A Wakker Dier állatvédő szervezet szerint több Hollandiában működő szupermarketlánc, köztük az Aldi, a Dirk, a Lidl és a Plus is vállalta, hogy 2030-ra az eladott fehérjetermékek 60%-a növényi alapú lesz, elősegítve ezzel az egészségesebb táplálkozást és támogatva azokat, akik kevesebb húst kívánnak fogyasztani - jelentette a nltimes.nl. .

A Wakker Dier állatvédő szervezet szombaton bejelentette, hogy az Aldi, a Dirk, a Lidl és a Plus szupermarketláncok ambiciózus vállalásokat tettek annak érdekében, hogy bővítsék növényi alapú termékeik kínálatát. Ezzel így összesen már hét kiskereskedelmi lánc csatlakozott a "több növényi alapú fehérjére való átállás célkitűzéséhez".

Ezek a vállalatok kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2030-ra fehérjetartalmú termékeik legalább 60%-a növényi eredetű lesz. Jelenleg Hollandia lakosságának fehérjebevitelének csak 40%-a származik növényi forrásból. A szupermarketek ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek könnyebben csökkenthessék húsbevitelüket.

A Wakker Dier képviselője szerint a szupermarketeknek több módszer áll rendelkezésükre a növényi alapú termékek népszerűsítésére. Ezek között szerepelhet a termékek előnyös elhelyezése a boltokban, egy változatos kínálat megteremtése és az akciós ajánlatok gyakoribb megjelenése. A láncok egyébként azt is ígérték, hogy évente jelentést tesznek előrehaladásukról. A Wakker Dier emlékeztetett arra is, hogy az Egészségügyi Tanács nemrégiben megállapította: egy olyan étrend, amely 60%-ban növényi fehérjéket tartalmaz, javíthatja a lakosság egészségét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem