12 °C Budapest
Traditional Wiener schnitzel, classic speciality of the Viennese cuisine, Vienna, Austria

Leesik az állad: itt kapni ma Magyarország legjobb rántotthúsát

2023. június 27. 20:32

A magyarok egyik kedvenc étele a rántotthús, amit első ránézésre könnyű elkészíteni. Azonban ez csak a látszat, hiszen a tökéletes rántotthúsnak megvan a maga trükkje. Most a Pénzcentrum összeszedte az Audi-Dining Guide segítségével Magyarország 10 legjobb rántotthúslelőhelyét.

Egy jó rántott hús sose rossz. A magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Hagyományőrző, de ugyanakkor állandó megújulásra is képes, hiszen az alapanyagok változatossága, a bunda ízesítése és a töltött verziók sokszínűsége mind-mind új dimenziót nyit meg ennél a közkedvelt fogásnál. A jó rántott hús bundája ropogós, a hús a prézli alatt szaftos és puha, mint a vaj. Az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idén is felkutatta azokat az éttermeket, ahol mennyei, roppanós bundába zárták a húsokat és kiválogatott közülük 10+1 helyet, ahol a legjobb rántott húst készítik az országban.

TOP 10+1 RÁNTOTT HÚS az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz szerint

  1. MoszkvaTér Bisztró (KIJEVI CSIRKEMELL)
  2. Anyukám Mondta
  3. Buja Disznó(K)
  4. Déryné
  5. Hableány
  6. Kistücsök Room&Food
  7. Kollázs Brasserie&Bar
  8. Rosenstein Vendéglő
  9. Sauska 48
  10. Spago by Wolfgang Puck

+1. STAND25 (CORDON BLEU)

Az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz jellemzése az éttermekről:

MoszkvaTér Bisztró

A nívós fine dining étterem, az Arany Kaviár tulajdonosainak, Nyíri Szásának és Molnár Attilának könnyed felfogású orosz konyhára épített, nagyon szerethető bisztróétterme a MoszkvaTér. Az étterem a Hold utcai piacon debütált, majd a piac bezárását követően, 2022-ben Budán nyitott újra. Az új helyszín igazán igényes berendezésű, casual hangulatot árasztó, szerethető enteriőrt kapott. A konyha koncepciója (szerencsére) nem változott, az igazi, klasszikus értelemben vett orosz népi konyha magas színvonalon történő bemutatása megmaradt, mint alapküldetés. Az étterem kínálatából külön kiemelésre érdemes a klasszikus kijevi csirkemell, a hússal töltött piráski és a marha sztroganoff.

Anyukám Mondta

Az ikonikus Anyukám Mondta mára az egyik legismertebb minőségi gondolkodású vidéki étterem Magyarországon. A Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérpár gourmet bistro stílusjegyeket mutató olasz-magyar éttermét lehetetlen az ismert kategóriákba sorolni. Az étterem és az „encsi olaszok sztori”, a magas minőségű alapanyagok fétise, a perfekcionista konyhai filózófia, a helyhez és a történetükhöz igazított étlap összeállítása, az ételek – a szó nemes értelemben vett – egyszerűsége, a kevesebb néha több filozófia jó arányérzékkel megfogott értelmezése együttesen jelentik az Anyukám Mondtát. Az étlap eklektikus kínálatát a tradicionális, de kortárs módon értelmezett olasz és magyar ételek alkotják.

Buja Disznó(K)

A legendás séf, Bíró Lajos különleges hangulatú éttermei egyre több helyen elérhetőek: a Buja Diszó(k) a Fény utcai piacon, a Városligetben és szezonálisan Szigligeten is várja a vagány bundázott ételek szerelmeseit: az aranybarnára sült, roppanós bundájú húsokhoz tökéletes választás a burgonyasaláta, a vecsési savanyú vagy a friss kovászos kenyér. A repertoárban helyet kapott még a szalontüdő és – a bevállalósabb gurmék számára – a rántott malacfül is. Ételeiket a Magyarországon elérhető legjobb minőségű mangalica húsból készítik. A házias disznóságokat komoly champagne-választék kíséri.

Déryné

A kozmopolita hangulatú Déryné hosszú évek óta a budapesti gasztronómia meghatározó, stabil szereplője. Az étteremtől elválaszthatatlan a tulajdonos Kovács Kristóf személye, aki elkötelezett szenvedéllyel irányítja a Déryné-t. A vibráló atmoszféra, a meleg légkört árasztó enteriőr, az élőzene, az itthon még szokatlanul közvetlen, professzionális szerviz a fővárosi és külföldi vendégek kedvencévé tette a vendéglátóhelyet. A koncepcióhoz szorosan igazodó étlap az „eklektikus” műfaji világtrendeket követi. A Déryné legendás reggeli és brunch kínálata műfajában egyedülállónak számít. 2022-ben a Dining Guide a Déryné magas színvonalú teljesítményét az Év Éttermi Szervize díjjal ismerte el.

Hableány

Badacsony és az egész Balaton egyik ikonikus helye a Hableány étterem, amelynek üzemeltetője az elismert badacsonyi borászat, a Laposa Borbirtok. Az étteremnek helyet adó épületkomplexumban a borászat központja, borbár, borbolt, és borászati bemutatótér is működik. Az étterem koncepciója a közelmúltban jelentősen átalakult, az új kínálat modern gasztronómiai felfogás mentén, de érthető módon kerül bemutatásra. A Hableány közepesen rövid bisztróétlapja kifejezetten koncentrál a hely adottságaiból adódó sokszínű vendégközönség igényeire. Az új étlap kiegészült a régió legjobb minőségű pizzaválasztékával, és a népszerű mai trendeknek megfelelő sharing-koncepcióval is.

Kistücsök Room&Food

A több mint harmincéves, legendás balatonszemesi étterem, a Kistücsök elsőként helyezte fel a balatoni régiót a minőségi gasztronómia hazai térképére. A családi vállalkozásban működő étterem folyamatos megújuláson ment át az elmúlt években. 2022-től egészült ki a Food&Room koncepcióval, amely keretében 19 szobával és 2 lakosztállyal, konferenciateremmel, valamint egy alapvetően hétvégenként működő gourmet éttermi elképzeléssel – a séfszobával, ahol látványkonyhán, a vendégek közelében készülnek az ételek – bővítették szolgáltatásaikat. A Kistücsök környékbeli alapanyagokkal és modern technológiákkal készülő magyar fogásokra támaszkodik évtizedek óta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kollázs Brasserie&Bar

Budapest egyik legimpozánsabb épületében üzemel a Four Seasons Hotel Gresham Palace. A szálloda étterme a casual hangulatot árasztó francia stílusú Kollázs Brasserie&Bar. A ház executive séfje Győrffy Árpád, aki az első magyar executive chef az ultra luxury szállodalánc életében. A Kollázs nemzetközi brasserie stílust visz, de ételválasztéka és alapanyaghasználata magyar motívumokat is mutat. A Kollázsnak komoly hazai vendégköre is van, teljesítménye alapján mára Budapest egyik legmegbízhatóbb fine bistro éttermévé nőtte ki magát. A Kollázst a megnyitása óta kiváló minőségű, francia stílusú desszertkínálat is jellemzi. A cukrászatot a nemzetközi szinten elismert Szűcs Árpád pastry chef vezeti.

Rosenstein Vendéglő

A Rosenstein a Dining Guide többszörös díjazottja, a klasszikus magyar vendéglátás ikonja. Családi vendéglő a kifejezés leghagyományosabb értelmében, műfajában kiemelkedő színvonalú, legendás vendégszeretettel. A Rosenstein nem követi az új trendeket, hosszú étlappal dolgozik, nem fordít nagy hangsúlyt a bútorzat korszerűsítésére, de az étterem alapítója, az idén 80. életévét betöltő Rosenstein Tibor séf konyhája mindig a legmodernebb technológiát vonultatja fel. A klasszikus magyar és a közép-európai/ magyar/zsidó konyha tradicionális és „fúziós” ételeit is közérthető módon, magas színvonalon készítik. A Rosenstein klasszikusai a halászlé, a libamáj, a szarvas, a borjú és a bárány fogások.

Sauska 48

A Sauska 48 kétséget kizáróan a legmagasabb gasztronómiai minőséget prezentáló vendéglátóhely Villányban. Az étterem konyháját jegyző nagy múltú séf, Bicsár Attila itt alkotta meg a „felszabadult falusi gourmet konyha” fogalmát. Sauska Krisztián, a Sauska borbirtok tulajdonosa ehhez méltó helyszínt biztosított. A tehetséges séfnek köszönhetően a Sauska 48 magabiztosan teljesítő konyhával várja a vendégeket. Az étterem a vidéki magyar konyha kortárs irányzatát képviseli Bicsár Attila „finom” megoldásaival kiegészítve. Az étlap kínálata igyekszik érzékenyen követni a szezonális alapanyagkínálatot és a környékbeli termelők lehetőségeit. Tokaji és villányi Sauska borok kísérik az étlapot.

Spago by Wolfgang Puck

A Matild Palace Luxury Collection Hotel Budapest földszintjén működik az osztrák származású séflegenda, Wolfgang Puck gasztrokoncepciója, a Spago Budapest étterem. Az Oscar-gálák gasztronómiai kínálatát 28 éve meghatározó séfet a kaliforniai konyhastílus megteremtőjeként tartják számon. A hazai minőségi éttermeket látogató közönség nagyon hamar felfedezte a Spago Budapestet, amely idén első alkalommal került a Dining Guide Étteremkalauz TOP10-es listájára. A Spago éttermek kínálata fúziósnak nevezhető abból a szempontból, hogy nemzeti konyhák tányérjait mutatják be Wolfgang Puck értelmezésében. Komoly szakmai múlttal a háta mögött Szántó István séf vezeti a Spago Budapest konyháját.

Stand 25

A főváros legmegbízhatóbb bisztrója a főleg a hagyományos magyar gasztronómiára építő, de kortárs szellemű, dinamikus ízekkel operáló Stand25. A Szulló Szabina és Széll Tamás fine dining koncepcióját képviselő Stand brandnek ez a fesztelen, könnyen értelmezhető étterme. A modern belső tér és a szezonális terasz a budai kisvendéglők hangulatát hozza. A Stand25 gasztronómiai látásmódját az „egyszerűség” és a magas minőség határozza meg. A nyitás óta elérhető emblematikus ételei a Gulyás, a Mangalica brassói és a Cordon bleu, a desszertek közül a Somlói galuska és a Túrógombóc. Az étterem variálható háromfogásos menüvel és à la carte fogásokkal várja az ebédelni és vacsorázni vágyókat.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm