22 °C Budapest
Children sit in a circle on the grass with the teacher and talk after sports activities camp summer kids

Nagy segítség lehet ez a nyáron a szülőknek: sokan így oldják meg a gyermekfelületet minimális áron

MTI
2022. június 23. 15:26

Az Egyszülős Központ számos programmal készül a nyárra, köztük gyerekfelügyelettel, családi nyaralásokkal és gyerektáborokkal - ismertette az Egyszülős Központ vezetője csütörtökön Budapesten. Nagy Anna felidézte, hogy a pesti Egyszülős Központ négy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Azóta a központ több mint hetvenféle szolgáltatásával mintegy 26 ezer családnak nyújtott támogatást, közülük 7360-an nyaraltak, táboroztak velük. A kezdeményezésre nemzetközi szinten is felfigyeltek.

Március végén nyílt meg az újabb központ, Budán, és mivel a Déli pályaudvar közelében van, a vidéken élő egyszülős családok is elérhetik szolgáltatásaikat - jelezte.

Idén nyáron csaknem 150 egyszülős gyereknek biztosítanak felügyeletet Pesten és Budán hat héten keresztül. Izgalmas programokat, kreatív foglalkozásokat és játékokat kínálnak nekik, szakképzett pedagógusok, pszichológusok foglalkoznak majd velük. Mintegy 2700 szülőt és gyereket tudnak nyaraltatni, ismét szimbolikus áron - sorolta.

Beszélt arról is, hogy a Mészáros Csoport jóvoltából 1500 egyszülős szülő és gyermek nyaralhat jelképes, ezer forintos áron Zalakaroson, Balatonfüreden és Révfülöpön. Folytatódik a nyári családi Erzsébet-táborok programsorozata is; Zánkán mintegy ezer szülőnek és gyereknek nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget hétvégenként.

Több nyári fesztiválon is részt vesznek - folytatta. Júliusban Kapolcson, a Művészetek Völgyében, a PestBuda udvarban várják a betérő családokat. Minden nap 12:30-13:00 óra között írók, zenészek, előadóművészek, énekesek, színészek mondják el kedvenc meséjüket az érdeklődőknek. Augusztusban pedig az Ördögkatlan Fesztiválon kínálnak színes programokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A központ vezetője beszámolt arról is, hogy már elérhető az "egyszülős applikáció", amelyen keresztül hasznos információkról értesülhetnek a családok. Nagy Anna a központ új programjai közül kiemelte a "Szedjük együtt" programot, amelyen legutóbb epret szedtek az egyszülősök, valamint a "Kiképzés" nevűt, amelyen abban kapnak segítséget a fiatalok, hogy miként kezeljék a kritikus helyzeteket. Hamarosan indul programjuk szülői kiégés ellen, a "ZeneVarázslat" elnevezésű programban pedig Várnagy Andrea zongoraművész közreműködésével várják a zenét tanuló és a zenetanulás előtt álló gyermekeket - ismertette.
    Nagy Anna a központok létjogosultságát indokolva elmondta, hogy Magyarországon ma körülbelül háromszázezer egyszülős családban mintegy félmillió gyermek él. Az elmúlt negyven évben megduplázódott az ilyen családok aránya. Száz egyszülős családból csaknem kilencvenben az anya neveli a gyerekeket, a többiben az apa. Az egyszülős családok mintegy fele szegénységben él; legfőbb problémáik az elszigetelődés, az anyagi gondok és a munkahelyi problémák - ismertette.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem