Document of a decree of divorce, dissolution, annulment of the marriage along with some wedding rings. Documents of legal separation, presentation of divorce papers or prenuptial agreement.

Kész, vége: hivatalosan is elvált Marsi Anikó és Palik László, így osztoztak meg a vagyonukon

2022. május 23. 17:33

A bíróság kimondta a két műsorvezető, Marsi Anikó és Palik László válását. Lapinformációk szerint a bontóper békésen zajlott le, hiszen a felek a két közös gyerekek nevelésével kapcsolatos kérdésekben és az anyagiak elosztásában is előre megegyeztek. 

Mostanra hivatalosan is lezárult Marsi Anikó és Palik László házassága. Bár az érintettek ezt nem hozták nyilvánosságra, a bíróság kimondta a két műsorvezető válását - számol be a Blikk. Ismerőseik szerint, mivel nem voltak vitás kérdések, a lehető legrövidebb idő alatt lezajlott az ilyenkor szükséges jogi procedúra. 

Anyagi kérdésekben nem volt okuk bármin is vitázni, hiszen a házasságuk alatt gondosan odafigyeltek arra, hogy mindkettejük nevére kerüljön vagyon, ingatlan. Anikó jelenlegi otthona ráadásul már az esküvőjük előtt az övé volt, így ez sem lehetett konfliktus forrása – árulta el egy közeli ismerős a lapnak.

Milyen esetben szükséges egy házassági vagyonjogi szerződés megkötése?

kár bizalmi, akár üzleti okokból gyakran előtérbe kerül a házassági szerződés, más néven a házassági vagyonjogi szerződés megkötése, ami biztosítékot ad az egyik, vagy mindkét félnek, hogy válás esetén nem veszik el a hosszas munka árán összespórolt családi vagyon.

Rengeteg tévhit él a házassági szerződés kapcsán, éppen ezért számos párnál már ismeretlen jelentésű kifejezésként is feketelistára kerül a házassági szerződés, vagy vita robban ki, ha valamelyik fél kezdeményezni szeretné a házassági szerződés megkötését. A valóságban a házassági szerződés nem feltétlenül rossz dolog, ugyanis nem (csak) a filmekből jól ismert gazdag üzletember és hozományvadász feleség esetében áll helyt.

A házassági szerződés a vagyonjogi szerződések egyik fajtája – nem csak házastársak köthetnek ilyen megállapodást, hanem élettársak is. Alapvetően a vagyonmegosztást és az öröklést a Polgári Törvénykönyv szabályozza: a Ptk. szerint minden, a házasságkötés után szerzett vagyon a házastársak közös vagyonának számít, öröklés esetén pedig a vagyon egyik fele a házastársé, a másik fele pedig megoszlik a gyermekek és bizonyos esetekben az új házastárs között.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A házassági vagyonjogi szerződés elsődleges célja az, hogy a hagyományos, Ptk. által rögzített vagyonelosztási rendszert felülírja – ugyanis a felek saját akaratukból rendelkezhetnek a válás és az öröklés terén máshogy is, nem kell feltétlenül követniük a törvénybeli javaslatot –, emellett öröklés esetén a házassági szerződés a végrendelkezéssel egyenértékű dokumentumként funkcionál.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem