19 °C Budapest

Itt kapcsolják ki a gázt és az áramot az áradás miatt

Pénzcentrum
2013. június 7. 08:32

Az árvíz miatt további területeken válhat szükségessé az energiaszolgáltatás átmeneti felfüggesztése a következőkben. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerint az energiaipar felkészült az árvíz miatt kialakuló helyzet kezelésére - írja a Napi Gazdaság.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Duna áradása miatti vészhelyzetre tekintettel felmérte az energiaellátást veszélyeztető tényezőket. A Dunán kialakult árvízhelyzet miatt a hivatal elnöke rendkívüli tájékoztatást kért az engedélyesektől arra vonatkozóan, hogy a veszélyeztetett területeken milyen intézkedésekre volt szükség, illetve mi várható az elkövetkező napokban. A beszámolókból a MEKH jelentése szerint kiderült, hogy a társaságok felkészültek a veszélyhelyzet kezelésére.

A megelőzés érdekében az engedélyesek számos, a folyamatos energiaellátást biztosító fejlesztést végeztek a veszélyeztetett területeken, miután az ágazati törvények értelmében fel kell készülniük a krízis elleni védekezésre. A villamos energia, földgáz, illetve távhő szolgáltatók több helyen is végeztek olyan hálózati átalakításokat, melyeknek köszönhetően a különleges helyzetbe került területeken már csak olyan hálózatrészeket, transzformátorállomásokat kell kikapcsolni, amelyek az elöntött területen lévő fogyasztókat látják el. Például Budapesten, a Népszigeten a villamos energia közcélú hálózatot úgy építették át, hogy az az áradás alatt se kerüljön víz alá.

A kikapcsolásra általában ott kell sort keríteni, ahol fogyasztói berendezések vagy mérőhelyek kerülnek víz alá, így a villamos energia ellátás kikapcsolására volt szükség Nagymaros és Kismaros térségében. Várhatóan a Római parton is szükség lesz ilyen beavatkozásra - közölte a lappal a hivatal. Földgáz esetében Győr környékén néhány fogyasztót érintettek a kikapcsolások, Dunabogdány, Dunakeszi, Kismaros, Nagymaros, Szentendre, Szob, Tahitótfalu, Verőce, Leányfalu térségében 133 fogyasztási helyen kapcsolták ki a gázszolgáltatást. Baja környékén körülbelül 155 fogyasztási helyet érinthet a szolgáltatás szüneteltetése az elkövetkező napokban. A szigetmonostori földgáz átadó állomás (hozzá tartozó települések: Szigetmonostor, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Dömös, Pilismarót) körülbelül 5 640 fogyasztót lát el, amelyből mintegy 300 fogyasztó ellátása veszélyeztetett; a szentendrei átadó (hozzá tartozó települések: Szentendre, Leányfalu) hozzávetőleg 9 000 felhasználót lát el, ebből megközelítőleg 200 felhasználó ellátása veszélyeztetett az áradás miatt.

A társaságok mindemellett a létszámot bővítve megerősítették készenléti állományukat és felvették a kapcsolatot a katasztrófavédelem helyi szervezeteivel. Közösen feltérképezték azon területeket, ahol várhatóan szükség lesz az ellátás szüneteltetésére, illetve bejárták azon területeket, melyek várhatóan víz alá kerülnek. A társaságok a veszélyhelyzet kezelését szabályozó ügyrendet, krízistervet készítettek, és felkészültek a lakosság tájékoztatására is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm