Concept Burnout Syndrome. Business Woman feels uncomfortable working. Which is caused by stress, accumulated from unsuccessful work And less resting body. Consult a specialist psychiatrist

Ezt a hibát rengetegen elkövetik a próbaidő alatt: csak akkor kapcsolnak, mikor már késő

2024. április 11. 15:13

Az első munkahéten elkövetett hibák, mint a késés, tudálékosség vagy a pletykálkodás rossz benyomást tehetnek az új kollégákra és vezetőkre, ezért fontos a pontosság, a nyitottság és a megfelelő kommunikáció - írja a Huffpost.

Az új munkahelyen az első hét kritikus időszak, amikor a benyomások meghatározóak lehetnek. A HuffPost által megkérdezett karrierszakértők szerint bizonyos tevékenységeket és hibákat el kell kerülni ebben az időszakban, hogy pozitív képet alakíthassunk ki magunkról.

Először is, fontos, hogy ne késsünk el. A cikk szerint ez rossz benyomást kelthet az időgazdálkodási képességeinkről. Különösen az első hetekben érdemes odafigyelni, hogy időben, vagy akár előbb érkezzünk, mint a munkakezdés.

Fontos az is, hogy ne mutassuk mindentudónak magunkat. A szakértők hangsúlyozták, hogy bár fontos a szakértelmünk bemutatása, a túlzott önbizalom ellenszenvet válthat ki egy új helyen. Inkább legyünk nyitottak és kíváncsiak. Nem kell titkolnunk, ha tudunk valamit, értünk egy témához, de ne legyünk tolakodók, tudálékosak sem.

Azt is javasolják, használjuk ki az "új kártyát" kapcsolatépítésre, de ne vigyük túlzásba. Ne spammeljünk tele új kollégáinkat, vagy bombázzuk olyan kérdésekkel a vezetőinket, ami nem a munkavégzéshez kapcsolódik közvetlenül. Ráérünk még megismerkedni, haladhatunk kisebb léptékben.

A túlzott érdeklődés mellett érdemes kerülni azt is, hogy túl sok, túl személyes információt osszunk meg magunkról. Azok a kollégák, akik nem vevők az ilyesmire, elkerülhetnek bennünket, ha zavarja őket a túlzott kitárulkozás.

Ehhez kapcsolódik, hogy kerüljük a pletykálást is. A negatív véleményt inkább tartsuk magunkban, inkább pozitív észrevételeinket tegyük szóvá. Ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy másokat kibeszélnek a fülünk hallatára a hátuk mögött, ne csatlakozzunk be a beszélgetésbe. Aki így tesz, az valószínű azokat is kibeszéli a háta mögött másokkal, akikkel együtt pletykált legutóbb, ha épp ő nem lesz ott. Ne tegyünk ilyen benyomást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ugyanakkor érdemes a kezdeti időkben proaktívnak lenni, és a vezetőnkkel folyamatos kontaktot tartani, visszajelezni számukra, hogyan haladunk, vagy kérhetünk visszajelzést a munkánkról.

Mindenképpen tartsuk be az öltözködési szabályokat is. Már az interjún érdemes előre megfigyelni, mi lehet a dress code, vagy tájékozódni a vállalati öltözködési normákról előzetesen. Az biztos nem jó taktika, ha egyik vagy másik véglet szerint öltözünk: ne menjünk kisestélyiben, vagy melegítőben se dolgozni. Vannak azonban olyan munkahelyek is, ahol lazák az elvárások, ha egy ilyen helyre öltönyben állítunk be, akkor biztosan sokáig hallgathatjuk majd, pedig máshol egyáltalán nem ütne el, vagy éppen ez lenne az elvárás.

A sikeres integrálódás érdekében érdemes figyelembe venni ezeket az iránymutatásokat és aktívan részt venni saját beilleszkedésünk alakításában. Az első hét során felmerülő kérdéseinkkel és megfigyeléseinkkel hozzásegíthetnek minket ahhoz, hogy kiderüljön: az új munkahely valóban megfelel-e számunkra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem