Nem elég a fél milliós kezdőfizu: álomgázsiért sem sokan adják erre a fejüket

2019. március 17. 19:01

Ezek a voltak 2019/11. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, illetve a képes ajánlókra.

Nem elég az 500 ezres kezdőfizu: álomgázsiért sem sok magyar adja erre a fejét

Magyarországon óriási munkaerőpiaci kereslet mutatkozik többek között gépészmérnökökre, villamosmérnökökre, közgazdászokra és informatikusokra is. Hiába azonban a munkaerőért sorban álló cégek garmadája, valamint a már pályakezdőknek is ínycsiklandozó fizetések belengetése, több hiányszakmában évről-évre csökken a diplomázók száma. A tendencia pedig azt mutatja, hogy ez a visszaesés nem is igen fog belátható időn belül a legtöbb szak esetében változni.

Rengeteg kukást keresnek: nem álom az 1,1 milliós fizu, végzettség sem kell

Több mint duplaannyit kereshet egy kukás Németországban, vagy Ausztriában, mint itthon. Kiderült, hogy tapasztalattal és kitartással akár az átszámolva egymillió forint körüli fizetések sem elképzelhetetlenek külföldön. Ezalatt Magyarországon lassan nem lesz, aki elvigye szemetet.

Ez a boltok nagy trükkje: fel sem tűnik, így fosztanak ki vásárláskor

A boltok számos apró trükkel próbálnak rávenni minket, hogy vásároljunk. Nem véletlenül vannak elhelyezve bizonyos termékek a kasszánál, vagy pont a vásárlók szemmagasságában - nem csoda, hogy olykor becsúszik még egy-két csoki, rágó vagy akciós termék a kosarunkba. Ilyen és hasonló fortélyokkal vesznek rá minket az impulzusvásárlásra, ha nem vigyázunk, könnyen lehúzhatnak.

25 ezer forintért adtuk el az új 500-ast: így csináltuk, neked is összejöhet

Alig több mint egy hónapja került forgalomba Magyarországon az új 500 forintos. A kiadás okán a Magyar Nemzeti Bank MINTA darabokat is kiadott, amik értéke a jegybank szerint jellemzően jócskán maghaladja a névértéket. Mindez azért van így, mert ezek limitált kiadású címletek, amikből pár százat készít csak az MNB, így a gyűjtők bőven látnak benne potenciált. De hogy pontosan mekkorát, az a Pénzcentrumot is meglepte. Online licetre bocsátott, 2 darab MINTA ötszázasunk ugyanis valósággal bankot robbantott. Hiszen az egyik 16 000, a másik pedig 25 501 forintért kelt el.

Indul az országos razzia: mutatjuk, mit keresnek az autósoknál a rendőrök hétfőtől

A rendőrség 2019. március 11. és március 17. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Magyarország közútjain.

Ezt mihamarabb ellenőrizd le az Ügyfélkapun: sok pénz múlhat rajta!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mivel közeledik a személyijövedelemadó-bevallásának időszaka, készítettünk egy összefoglalót, hogy ne maradj le a legfontosabb változásokról és határidőkről. Érdemes átolvasnod a következő listát, ha nem akarsz váratlan meglepetésekkel szembesülni az adóügyeidet illetően. 

10 milliós hitel: hiába felelsz meg, esélyed sincs megkapni

Nem mindegy, hogy melyik bankot választja az az ügyfél, akinek nagy összegű hitelre van szüksége. Lakásfelújításához, hitelkiváltáshoz például jól jöhet 10 millió forint személyi kölcsön. Sok bank viszont nem teszi lehetővé ennyi hitel egyszeri felvételét. Vannak azonban bankok, amelyek igen, ehhez azonban extrafeltételeket támaszthatnak - például előírhatják a felhasználás körét. Alábbi cikkünkben bemutatjuk bankonként, hogy mennyi a felvehető legtöbb hitelösszeg, a Pénzcentrum kalkulátorában pedig két kattintással megtekinthető, hogy mennyibe kerülnek ezek a hitelek.

Leállás jön a magyar banknál: kártyával sem lehet majd fizetni, se pénzt felvenni

Átütemezte tervezett leállását a CIB Bank, így az előzetesen március 15-16-ra beharongozott folyamatok majd április 19-20-án valósulnak meg. Akkor lesznek majd olyan órák, amikor az ügyfelek nem tudnak a kártyájukkal pénzt felvenni, sem pedig fizetni azokkal. Ezeken felül pedig további online banki felületek sem lesznek elérhetők.

Elárulta az agyturkász: ezért maradsz csóró életed végéig

Veled is előfordult már, hogy olyan pénzügyi döntéseket hoztál, amiket aztán megbántál? Biztosíthatunk, nem vagy egyedül ezzel, olyakor mindannyian elcsábulunk, és szeretjük magunkat drága tárgyakkal megjutalmazni egy-egy nehéz nap végén, még ha tudjuk is, hogy hibát követünk el. De ki vagy mi dönt helyettünk ilyenkor? 

Életükkel játszanak a filléreskedő autósok: a gumisok sem ajánlják ezt a kereket nyárra

Egyre többen gondolják úgy, hogy a téli abroncs jó lesz nyárra is, de ez korántsem így van: a Pénzcentrumnak nyilatkozó szakik szerint ugyanis "ostobaság" ilyet csinálni. Nem mellesleg pedig életveszélyes is lehet. A filléreskedőknek a négyévszakos abroncs lehet a megoldás - de ez sem mindenkinek ajánlatos.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem