On the picture there is a wallet with some Hungarian forint banknotes. The first banknote is a 20000 HUF banknote. This picture is color saturation enhanced.

Megszólal Navracsics Tibor: kiderül, mi lesz Magyarország EU-s pénzeinek sorsa?

2023. október 16. 09:55

A héten zajlik a Budapest Economic Forum, Magyarország egyik legfontosabb makrogazdasági konferenciája, amelyen Navracsics Tibor is megszólal: a miniszter várhatóan beszélni fog majd az EU-s források sorsáról. A héten ezen kívül államháztartási adatokra kell figyelni, de a világban is fontos események történnek.

Hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közli az építőipar augusztusi számait, ezen kívül más fontos adatközlésre nem számítunk - írja a Portfolio. Kedden zajlik a Budapest Economic Forum, amelyen neves hazai és külföldi előadók beszélnek majd a gazdasági kilátásokról. Ezen kívül kedden lesz még az európai pénzügyminiszterek ülése, valamint kiskereskedelmi és ipari statisztikák érkeznek az Egyesült Államokból, mindkét adat fontos lesz, az amerikai gazdaság ugyanis erősebb a vártnál, ez pedig inflációs kockázatokhoz vezethet. A befektetők ezért a szokásosnál is jobban odafigyelnek az adatokra, mert a Fed is nagy figyelmet fordít ezekre a mutatókra.

Szerdán az MNB ismerteti a devizatartalékok alakulását. Kínából GDP-adatok érkeznek: kiderül, hogy még mindig gyengén teljesít-e az ázsiai óriásgazdaság. Az Eurostat közzéteszi az inflációs rangsort, este pedig a Fed értékeli a gazdaság helyzetét legfrissebb Bézs könyvében.

Csütörtökön idehaza nem várunk fontos adatközlést, és az Egyesült Államokban is csak lakáspiaci adatok érkeznek (ezek is a Fed kamatemelései miatt fontosak). Pénteken megint Ázsiára figyelünk: Japánból inflációs adatok érkeznek, Kínában kamatdöntést hajt végre a jegybank, az Egyesült Királyságban pedig a kiskereskedelem szeptemberi számait ismerjük meg. Ideahaza a Pénzügyminisztérium ismerteti a szeptemberi büdzsé számait.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem