25 °C Budapest
Rear view of businesswoman looking at stock exchange market display screen board in downtown financial district

Lehangoló, ami a magyar tőzsdén megy: durván visszaesett a forgalom

MTI
2023. október 1. 17:32

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 55 838,55 ponton zárt pénteken, 0,84 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

A részvénypiac heti forgalma 57,78 milliárd forint volt az előző heti 89,73 milliárd forint után, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a héten.

Az Equilor Befektetési Zrt. a heti összefoglalójában jelezte: optimistább lett a Magyar Telekom menedzsmentje. A vállalat felfelé módosítja az idei bevételre és EBITDA AL mutatóra (az EBITDA korrigálva az eszközhasználati jog után elszámolt értékcsökkenéssel és kamattal) vonatkozó előrejelzését, a korábbi 5-10 százalékos növekedés helyett 10-15 százalékos növekedést várnak. Az elmúlt hónapokban változatlanul erős keresletet tapasztalt a Magyar Telekom a szolgáltatásai, különösen a mobil adat és a vezetékes szélessávú internet iránt.

A kommentárban kiemelték, hogy növekvő értékesítésről számolt be a Richter licenszpartnere. A nőgyógyászati termékek fejlesztésére fókuszáló Mithra első féléves jelentésében az Estelle orális fogamzásgátló értékesítésének 80 százalékos növekedéséről számolt be az Egyesült Államokban, miközben a Donesta posztmenopauzás termékjelölt fázis 3-as klinikai vizsgálati eredményei is pozitívak voltak a vállalat szerint. A társaság 7 millió eurós árbevételéből 2,4 millió eurót az Estelle értékesítése tett ki. A két vállalat közötti korábbi megállapodás értelmében a Richter szállítja a hatóanyagot mindkét nőgyógyászati termékhez, így a hírek pozitívak a magyar gyógyszercégre nézve.

Célárfolyam-emelés és csökkentés is érkezett a héten a Mol papírjaira. A Wood & Company 3810 forintra növelte célárfolyamát a korábbi 3590 forintról, az ajánlás továbbra is vétel; a Citi ugyanakkor 3200 forintról 2900 forintra csökkentette a Mol részvényeire vonatkozó célárfolyamát, az ajánlást pedig vételről tartásra rontotta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kommentárban az Equilor kitért arra is, hogy lengyel lapértesülések szerint az OTP és az Erste is érdeklődik a lengyel Velobank iránt. A kötelező érvényű ajánlatokat szeptember végéig kellett benyújtani, a teljes folyamat várhatóan a jövő év első negyedévében zárulhat.

  • A héten az OTP 3,54 százalékkal erősödött, a részvény 13 300 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma 37,79 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 1,31 százalékkal emelkedett a héten, pénteken a papír 540 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 2,36 milliárd forintot.
  • A Mol ára a héten 0,29 százalékkal nőtt, 2794 forinton zárt pénteken, forgalma a héten 8,01 milliárd forint volt.
  • A Richter árfolyama 3,10 százalékkal csökkent a héten, pénteken a részvény 8915 forinton zárt, heti forgalma 7,26 milliárd forint volt.
  • A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4903,13 ponton zárt a héten, ami 50,04 ponttal, 1,03 százalékkal magasabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm