20 °C Budapest
Smart TV on the cabinet in modern living room on white wall background. Modern white shelf with flat TV at home

Nagyon fontos figyelmeztetést kaptak a magyar ingatlantulajok: rengeteg pénzt spórolhat, aki időben lép

2024. március 5. 14:33

Megnövekedett az ügyfélforgalom a lakáskampány miatt, kötésnél a személyes, felmondásnál az online ügyintézést preferálják az ügyfelek - áll az egyik hazai biztosító közleményében. Eszerint visszatérő kérdés, hogy felmondás és átszerződés esetén mi történik a korábbi befizetésekkel, illetve, hogy jelzálogszerződés mellé kötött biztosítást is újra lehet-e kötni.

Pénteken indult el a kampány, de a Groupama Biztosító szerint már február közepe, a tájékoztató levelek kézhezvétele óta érezhető a forgalomnövekedés. Több ezren előre megkötötték új, előnyösebb szerződésüket arra készülve, hogy március 1-jén felmondják a meglévőt, míg a szerződésfelülvizsgálatok száma is jelentősen megnőtt az elmúlt hetekben. A Groupama Biztosító tanácsadóinál mindezek hatására az ügyfélmegkeresések száma már februárban 2-3-szorosára emelkedett.

Dübörög a kampány

Bár januárban az elemzők szerint 40% körüli volt az ingatlan adásvételek számának növekedése, mely szintén hozzájárul a lakásbiztosítási szerződéskötések számának emelkedéséhez, összességében a megnövekedett érdeklődés minden bizonnyal a felerősödő lakásbiztosítási kommunikációnak köszönhető.

A kampányidőszaki szerződéskötéseknél tízből kilencen a személyes tanácsadást választották. A régebbi szerződések felmondásánál mások az arányok, ott az ügyfelek kétharmada az elektronikus csatornákat használták, ami egyértelműen azt jelzi, hogy a digitalizáció ugyan nem váltja ki a személyes tanácsadást, de komoly segítséget jelent a gyors és rugalmas ügyintézésben

– mondja Szobonya László, a Groupama Biztosító lakossági nem-életbiztosítás termékmenedzsment vezetője.

Tudatosabb ügyfelek

A személyes tanácsadásnak is köszönhető, hogy az első tapasztalatok szerint az ügyfeleknek nem a minél alacsonyabb díj, hanem a megfelelő, személyre szabott biztosítási védelem kialakítása a fontosabb szempont. A Groupama Biztosító egyelőre nem érzékeli az állománydíj csökkenését. A biztosítási összegek aktualizálása mellett sokan választanak új kiegészítő biztosításokat is. A régebbi szerződések átdolgozásával, illetve a kedvezmények még tudatosabb kihasználásával gyakran hasonló díjért magasabb szintű szolgáltatást érnek el az ügyfelek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kampány azért is rendkívül hasznos, mert rávilágít a lakásbiztosítások rendszeres felülvizsgálatának fontosságára. Tapasztalataink szerint a szerződések kétharmadát három évnél régebben kötötték meg, ezeknél mindenképpen ajánlott a feltételek áttekintése, a megállapodás felfrissítése, a változó körülményekhez, kockázatokhoz igazítása

– mondja Szobonya László, a Groupama Biztosító lakossági nem-életbiztosítás termékmenedzsment vezetője.

Az eddigi befizetések visszatéríthetők

Több visszatérő kérdés is felmerül azonban az ügyfelek részéről, az egyik ilyen, hogy mi történik az előre befizetett éves díjakkal. A biztosítók a kampány időszaka alatti felmondásoknál minden esetben időarányosan visszautalják a befizetést az ügyfeleknek. Sokan gondolják úgy, hogy ha minden évben elfogadták a felajánlott indexálást, akkor biztosan rendben van lakásbiztosításuk, pedig különösen a három évnél régebbi szerződéseket mindenképpen érdemes szakértővel ellenőriztetni. Jelzáloghitel megléte is kérdéseket vet fel sokaknál, de a váltást ez nem korlátozza, a fedezet átvitele mellett ilyenkor is szabadon felülvizsgálható a biztosítás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem