Szigetszentmiklós, 2022. augusztus 7.Bevásárlókocsik a hollandiai székhelyû SPAR nemzetközi élelmiszer-üzletlánc egy felújított régi épületbõl átalakított új áruházánál, a Csepel-sziget északi részén lévõ településen a Gyári úton. Az üzletlánc, amely Európában, Ausztráliában, Afrikában és Ázsiában, ezen földrészek 48 országában, köztük Magyarországon is, mintegy 12 300 üzletet üzemeltet - ezzel a világ egyik legnagyobb élelmiszer-kereskedõ láncainak sorába tartozik - több mint 30 éve van jelen Magyarországon.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Bedurvult az árháború a boltokban: brutál akciókat villantott a SPAR

2023. június 1. 14:31

Kormányrendelet kötelezi a 2021-ben egymilliárd forintot meghaladó árbevételt elérő élelmiszer-kiskereskedelmi üzleteket arra, hogy 2023. június 1. és 2023. szeptember 30. között húsz termékcsoportban, heti szinten 10%-os engedményt nyújtó akciót vezessenek be. A SPAR Magyarország komplex akciós stratégiájának keretein belül ennél széles körűbb akciókat is indít - írja a diszkontlánc közleménye.

A rendelet meghatározza az akcióköteles termékkategóriákat, amelyek a következők: baromfihús; sertés-, marhahús, egyéb húsféleségek; hal, halkonzerv; húskészítmények; tej, tejföl és helyettesítői; joghurt és egyéb savanyított készítmények; egyéb tejtermék; sajt; vaj, margarin és készítményei; egyéb zsiradékok (növényi és állati); kenyér; péksütemények; száraztészta, rizs, egyéb cereáliák; liszt, cukor, tartósított lisztesáru; friss zöldség; friss gyümölcs; gyümölcs-, zöldséglé; készételek, fűszerek, ételízesítők; kávé, tea; ásványvizek és üdítőitalok.

Ezekben a kategóriákban egy termék legalább 10%-os árcsökkentését írja elő a rendelet kötelezően, a SPAR Magyarország azonban ennél lényegesen nagyobb mértékben kíván hozzájárulni egyéb akcióival, promócióival ahhoz, hogy a vásárlói olcsóbban intézhessék bevásárlásaikat. A 2023. június 1-jével induló első akciós héten a cég 10 és 40 százalék közötti árcsökkentést biztosít az érintett termékek esetében. A jogszabályban előírt kötelező akcióiban a SPAR-nál például az alábbi termékek is részt vesznek, a mellettük szereplő kedvezményszinttel.

  • 1 literes Riska UHT tej (1,5%): 40% kedvezmény
  • S-Budget piros alma (2 kg): 30% kedvezmény
  • Pur pur zsemle (frissen sütött): 28% kedvezmény
  • Mizse ásványvizek (1,5 l): 28% kedvezmény
  • Házi sült sertészsír (450 g): 25% kedvezmény
  • Univer mustár (440 g): 24% kedvezmény

A SPAR pedig ezen kívül 2023. május 31-én elindítja a SPAR ÁRSTOP Extra nevű promócióját is, melynek keretein belül 2023. július 31-ig 300 termék árát rögzíti a 2023. május 31-én érvényes árszinten - írja a diszkontlánc.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm