13 °C Budapest
Nowy Sacz, Poland - March 20, 2019: Exterior view of the Lidl Store. Lidl is a large German global discount supermarket chain based in Neckarsulm.

Nagy vállalást jelentett be a Lidl: ezeknek a termékeknek változott az összetétele, íze

2022. szeptember 29. 13:44

Az elmúlt évben több mint 80 termék esetében módosult a receptúra a Lidlben annak érdekében, hogy az egészséget is figyelembe véve kevesebb hozzáadott sóval, illetve cukorral készülhessenek élelmiszerek. Így a 2021-es gazdasági évben 55,5 tonna sóval és 377,4 tonna cukorral kevesebbet használtak fel ezekhez az élelmiszerekhez. A boltokban és reklámújságunkban külön jelöléssel látják el, a bolt honlapján pedig az összes optimalizált termék megtalálható.

A Lidl Magyarország felelős vállalatként elkötelezett az egészséges táplálkozás előmozdítása iránt, ezt mutatja 2019-ben tett vállalása is, mely szerint saját márkás termékeiben 2025-ig átlagosan 20 százalékkal csökkenti a hozzáadott só- és cukortartalmat. Az optimalizálási program sikerét mutatja, hogy az elmúlt négy évben 909,5 tonnával kevesebb hozzáadott cukrot és 97,5 tonnával kevesebb hozzáadott sót használt fel az élelmiszerek előállításához a diszkontlánc. A tudatos étkezés népszerűsítése is fontos célja a Lidl-nek, ennek érdekében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével működik együtt.

A változatos és minél magasabb minőségű termékkínálat kialakítása érdekében a Lidl szorosan együttműködik beszállítóival, és figyelemmel követi a változó vásárlói igényeket. A cukor esetében elsősorban a gyermekek körében népszerű élelmiszerekre, így többek között a reggeli gabonafélékre, joghurtokra, kekszekre, édes péksüteményekre, jégkrémekre és desszertekre összpontosít a diszkontlánc.

A hozzáadott sómennyiséget pedig elsősorban azon termékeknél mérsékelte, amelyeket Magyarországon rendszeresen fogyasztanak, és amelyek általában a napi sóbevitel nagy részét teszik ki, úgymint a kenyér-és zsemlefélék, húsok- és kolbászfélék vagy a sós snackek, chipsek. Fontos, hogy az áruházlánc a cukrot nem helyettesíti mesterséges édesítőszerrel vagy egyéb cukorhelyettesítővel, viszont a fejlesztés során továbbra is a jó íz az elsődleges és fontos, hogy az teljes mértékben megfeleljen a fogyasztók elvárásainak.

Az elmúlt egy évben több mint 80 termék esetében módosítottuk a receptúrát annak érdekében, hogy a megszokott finom íz mellett, az egészséget is figyelembe véve kevesebb hozzáadott sóval, illetve cukorral készülhessenek élelmiszereink. Ennek köszönhetően a 2021-es gazdasági évben 55,5 tonna sóval és 377,4 tonna cukorral kevesebbet használtunk fel ezekhez az élelmiszerekhez. Az érintett termékeket átláthatóan kommunikáljuk vásárlóink felé. A boltokban és reklámújságunkban külön jelöléssel látjuk el, a weboldalunkon pedig az összes optimalizált termék megtalálható

- mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Szeptembertől új program indul

Ezenfelül idén szeptemberben ismét elindította a vállalat az Egészségesen az iskolapadban programját, melyet 2015-ben hívott életre annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek egészséges táplálkozásának fontosságára, egyben megossza az ezzel kapcsolatos ismereteket a szülőkkel. Szakmai partnerként a kezdetektől a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével dolgozik együtt a boltlánc. Idén az egészséges tízóraikészítés kerül középpontba, illetve online felmérés keretében szeretné megismerni az áruházlánc, hogy milyen formában van jelen a családi konyhákban az egészségestudatos ételkészítés.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az egészséges életmódnak kiemelt szerepe van a betegségek megelőzésében, melynek fontos része a megfelelő mennyiségű só-és cukorfogyasztás. Bár a táplálkozási szokások megváltoztatásához idő kell, bármikor dönthetünk úgy, hogy egészségünk érdekében minél több olyan élelmiszert választunk, ami jobban illik egy egészségesebb étrendbe. Fontos, hogy bővüljön az egészségtudatosabb alternatívát nyújtó termékek kínálata, ami megkönnyíti a vásárlók helyzetét

– mondta Szűcs Zsuzsa, az MDOSZ elnöke.

A diszkontlánc október 29-étől érvényes akciós kínálatában számos só-és cukoroptimalizált termék megtalálható lesz. A só-és cukoroptimalizálási programról bővebb információ a vállalat honlapján található. Az Egészségesen az iskolapadban verseny és online felmérés részletei a boltlánc oldalán olvashatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem