18 °C Budapest
Hihetetlen kenyérdrágulás jöhet Magyarországon: lassan már ez is luxus lesz?

Hihetetlen kenyérdrágulás jöhet Magyarországon: lassan már ez is luxus lesz?

2022. szeptember 22. 12:31

A Magyar Pékszövetség elnöke, Septe József elmondta, a liszt ára miatt további emelkedés várható a Pékszövetség szerint. Októberben újabb emelést terveznek a malomipari vállalatok.

Magyarországon mérték az unió legmagasabb élelmiszerinflációját augusztusban az egy évvel ezelőttihez képest: a kenyér, a hús, a sajt és számos alapvető élelmiszer nálunk drágult a legjobban. A GKI arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszerinfláció Magyarországon már jóval meghaladja a forintgyengülés mértékét, vagyis euróban számolva is magasabb, mint ez uniós átlag. A Magyar Pékszövetség elnöke híradónknak azt mondta: a kenyérárak októberben tovább drágulnak a liszt ára miatt.

Septe József az RTL Híradónak elmondta, hogy a magyar kenyérárak jóval alacsonyabbak voltak egy éve, mint a környező országokban, hozzátette, hogy még ezzel az ütemmel sem zárkóztak fel a német, vagy az osztrák szintre.

Kiemelte, hogy jelenleg azért ennyi a kenyér ára, mert az elmúlt egy évben minden drágult, csak a liszt ára a korábbi háromszorosa. Emellett a bérek, a logisztikai és az energiaköltségek is nagyban emelkedtek. A Magyar Pékszövetség elnöke információi szerint a lisztárak emelkedése még nem állt meg, októberben újabb emelést terveznek a malomipari vállalatok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?