-2 °C Budapest
Éleződik a dinnyeháború a magyar boltokban: már 135 forintért is kapni a görög kilóját

Éleződik a dinnyeháború a magyar boltokban: már 135 forintért is kapni a görög kilóját

2021. július 30. 18:02

És megszületett a bébi görögdinnye is. A mag nélküli görögdinnye lett a legolcsóbb a nyári hónap-forduló hétvégére. Szokás szerint lejjebb csúsztak a dinnyeárak - írja a blokkk.com.

A dinnyeárak mozgásának hagyományos tapasztalata, hogy a szezon elején magasról indul, majd csúszik lefelé a szezon haladtával. A termelők szívesen kínálnák a finom csemegét akár szeptember végéig is, ami arra utal, hogy termett belőle elég - írja a blokkk.

De hát a dinnyepiac is piac, az időjárás diktál itt is, most szerencsére a sok napsütés és a meleg a dinnyetermelők javára játszik. Terem is, fogy is szépen. És az import sem zavarta össze a vásárlók fejét, ami ha régebben összecsúszott a magyar dinnye érésével, akkor bizony tudott kalamajkát okozni az árakban, kisebb értékű számjegyek irkálására kényszerítve a termelőket az árcédulákra.

Két hét után olcsóbb a dinnye, a magszegény nagyon

Nem csak a vásárlók kóstolgatják a dinnyét, hanem a boltosok, árusok is a piacot. Enélkül nem is menne, figyelni kell a vásárló minden rezdülésére, mennyit is hajlandó áldozni a dinnyéjére a nagy hőségben. És nyilván nem meglepetés, hogy július végére a hónap közepéhez mértekhez képest lejjebb ment a dinnye ára, tehát hozta a piac a szokásos formáját.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A meglepetés, hogy a magszegény dinnye lett sok áruházban a legolcsóbb. Könnyen lehet, hogy most ez lett a vásárlócsalogató, és lehet is belőle elég a hazai piacon. Kérdés persze, hogy a dinnyeexport hogyan halad közben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18