1 °C Budapest

Bukhatja milliárdjait az Eurojackpot új magyar nyertese: még nem dőlhet hátra

2021. január 30. 16:01

Egy szerencsés magyar nyertes vitte el a 2021 negyedik hetén az Eurojackpot főnyereményét, ami több mint bruttó 4 milliárd forintot jelent neki így a karantén idejére. Igen ám, de a nyertes még nem dőlhet hátra, simán elbukhatja újdonsült milliárdjait, mutatjuk is, hogyan.

Rendívül boldog szombatra ébredhetett annak az Eurojackpot szelvénynek a magyar tulajdonosa, aki a január 29-i este sorsolás utána megütötte a 4. heti főnyereményt a 16; 30; 33; 36; 43; 4, 8. számsorozattal. Nyereménye nem kevesebb mint bruttó 11 125 843,80 euró, ami mai árfolyam számolva

valamivel több mint 4 milliárd forint!

Január 30-ra virradóra tehát az ország új milliárdost köszönthet idehaza, igaz, még koránt sincs a zsebben a suska. Mutatjuk is, hogy miért!

Milliárdok nyomában

A nyertesnek először is telefonon kell felkeresnie a Szerencsejáték Zrt.-t, méghozzá a 06-20-933-0630-as telefonszámon, ahol a szervező és a győztes megbeszélik a nyeremény igénylésének és felvételének biztonságos módját. Fontos tudni, hogy a nyertesnek rendelkezni kell Magyarországon működő bank bankfiókjában nyitott Euróalapú lakossági deviza bankszámlával, hiszen az I. és II. nyerőosztály kifizetéseit kizárólag így utalják - jegyzi az Eurojackpot részvételi szabályzata.

Ennél is fontosabb azonban, hogy a nagynyereményekre vonatkozó nyereményigény a sorsolás napjától számított 90 napon belül nyújtható be, és a nyeremény a nyereményigénylést követő 30 napon belül kerül átutalásra. Ez akkora nyereménynél két esetben sikerülhet:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • a játékos az írásbeli nyereményigénylést a sorsolás napjától számított 90 naponbelül a  SzZrt. által meghatározott helyen és módon az SzZrt-nek benyújtja, vagy
  • a játékos jelentkezik a kijelölt  telefonszámon és a nyeremény igénylésének és felvételének biztonságos módja egyeztetésre kerül. Amennyiben az egyeztetés alapján a sorsolás napjától számított 90. napot követő 5 munkanapon belül nem kerül sor az írásbeli nyereményigénylés benyújtására az SzZrt. felé az SzZrt. által meghatározott helyen és módon, a nyereményt át nem vettnek kell tekinteni.

Így úszhat el a giganyeremény

Az tehát láthatjuk, hogy az Eurojackpot esetében a 90 vagy a 90+5 nap egyértelműen jogvesztő határidő, tehát aki ezek után jelentkezne a nyertes szelvényével, az egy fillért sem kapna. Hogy egészek pontosak legyünk:

  • nem kap pénzt, aki 90 napon belül nem nyújtja be írásbeli nyereményigénylést az SzZrt.-nek,
  • nem kap pénzt, aki bár egyeztetett a Szerencsejáték Zrt.-vel a nyereményéről, de a 90 napot követő 5 munkanapon belül nem kerített sort az írásbeli nyereményigénylés benyújtására,
  • DE az sem fog pénzt kapni, akinek a nyeremény igénylése megkezdődött ugyan, de a rendelkezésre álló időtartam, a sorsolás napját követő 90 nap lejárta után 30 nappal nem került kifizetésre a kifizetéshez szükséges adatok megadásának játékos általi elmulasztása miatt.

Volt már ilyen

Megdöbbentő, de 2018 nyarán az Ötöslottó akkori nyertese nem vette át a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményét - értesült a Szerencsejáték Zrt.-től 2019-ben a Pénzcentrum. Ezen felül akkor azt is megtudtuk, hogy a nyeremények fel nem vétele nem is annyira idegen a hazai szerencsevadászoktól, hetente ugyanis több ezer magyar játékos nem váltja be a nyertes szelvényét a különböző lottójátékokon.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?