Ilyen halat kapsz a budapesti luxusgyorsétteremben: te is ettél belőle?

Ilyen halat kapsz a budapesti luxusgyorsétteremben: te is ettél belőle?

2018. augusztus 2. 12:00

Érdekes álláshirdetésre bukkantunk, melyben egy budapesti Nordsee gyorsétterembe keresnek pultosokat. A fizetés legalább bruttó 220 ezer forint, vendéglátós tapasztalatra nincs szükség, mivel az étterembe minden termék fagyasztva érkezik. A marketing ugyanakkor nem ezt sugallja.

Pultosokat a keresnek egy budapesti Nordsee-be, a jelentkezéshez megadott email cím alapján nagy valószínűség szerint az Aréna Plázában (újabb nevén Arana Mall) lévő étterembe. A fizetés bruttó 220 ezer forint, de tapasztalat függvényében akár magasabb is lehet. A hirdetést a Budapest Munka Állás Albérlet Szállás nevű Facebook-csoportban adták fel, eszerint 12 órás műszakokban kell dolgozni, az étterem minden nap 10-kor nyit, hétköznap és szombaton este kilencig, vasárnap pedig nyolcig tart nyitva. Tapasztalatra, vendéglátói végzettségre nincs szükség, mivel 

minden termék félkész, fagyasztott állapotban érkezik a gyorsétterembe, ami annak fényében érdekes, hogy honlapján "a frissen fogott hal élményével" reklámozza magát a Nordsee.

Tehát lehet, hogy frissen fogták, de azért lefagyasztani volt idő. A gyorséttermekhez képest egyébként magasabb árakkal dolgoznak, egy garnélás bagett a Netpincéren található étlapjuk szerint 1290 forint, egy grillezett norvég lazacfilé 3290 forintba kerül, egy serpenyős koktélgarnéláért pedig 4490 forintot kell fizetni.

"A frissen fogott hal élménye" - hirdeti a fagyasztott halat áruló gyorsétterem honlapja (forrás: Nordsee-honlap)

A hirdetőnek valószínűleg lehet rossz tapasztalata a platformon való álláshirdetésekkel kapcsolatban, mivel külön kiemelik, hogy a "szia érdekel", a "szia kérek egy telószámot" vagy a "szia bővebb infó" típusú kommentekre nem áll módukban reagálni. Ahogy írják, 

ha a leendő munkáltatóddal így kommunikálsz, várhatóan a vendégeinkkel szemben sem fogod megerőltetni magad.

Ezzel pedig nehéz lenne vitatkozni.

A borítókép egy salzburgi Nordsee-üzletet ábrázol, forrás: Shutterstock.
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?