1 °C Budapest
Drágulhat a csirkehús: slágertermék lett a boltokban

Drágulhat a csirkehús: slágertermék lett a boltokban

Pénzcentrum
2017. január 18. 09:00

Az év eleje óta 30-40 százalékkal több csirkemellet és 20 százalékkal több csirkecombot szállítanak a boltokba a feldolgozók. Egyes áruházláncok szerint az 50 százalékot is meghaladta a forgalom bővülése - írja a Magyar Idők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lapnak nyilatkozó áruházláncok szerint érezhetően megugrott a baromfihús iránti kereslet az év első néhány hetében. 

A Tesco átlagosan 20 százalékos fellendülést tapasztalt az év eleje óta. A CBA szerint egyes üzletekben az 50 százalékot is elérte a forgalomnövekedés. A Spar 30-80 százalékos növekedést könyvelt el terméktől függően. A Lidl tapasztalatai szerint minden hústermék esetében megnőtt a vásárlói érdeklődés. A megnövekedett kereslet viszont nem okoz nehézséget az üzletláncoknak, zavartalan az ellátás.

Az ellátással nem lehet gond, a madárinfluen­za ellenére ugyanis biztosítani tudják a szükséges készleteket a feldolgozók. Elmondta, a legjobban a csirkemell fogy, ebből 30-40 százalékkal többet szállítanak a kiskereskedelemnek, a comb forgalma pedig 20 százalékkal nőtt meg 

- mondta a lapnak Bárány László, a Magyar Broilerszövetség, valamint a baromfitartással és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport elnöke. 

Hozzátette, elképzelhető, hogy február elején 5-6 százalékkal drágulhat a csirke, amit március végén, húsvét előtt egy további, hasonló mértékű áremelés követhet. Ennek okát a megnövekedett keresletben látja.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv
2. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?