Így húzhatnak le az éttermek ma, Torkos Csütörtökön

2015. február 19. 14:03

Lehet, hogy direkt húznak le minket, de az is elképzelhető, hogy csak túlvállalták magukat: ne legyünk szívbajosak az éttermekben Torkos Csütörtökön sem.

Ma rendezik a 10. Torkos Csütörtököt: a résztvevő éttermek vállalják, hogy a számla végösszegéből 50 százalék kedvezményt adnak a vendégeknek. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy idén is lehetnek trükköző vendéglátósok.

A fogyasztóvédők az alábbiakat javasolják:

  • ha problémánk van, nem úgy kapjuk az akciót, ahogy azt hivatalosan meghirdették, jelezzük a helyszínen, az étteremben
  • ha azt azonnal nem rendezik, írjuk be panaszunkat a Vásárlók könyvébe. Erre az étteremnek 30 napon belül, írásban, érdemben kell válaszolnia.
  • Ha megtévesztő, tisztességtelen módon jártak el (pl. csak korlátozott tartalmú étlap állt rendelkezésre; az italok nem voltak féláron; többféle árfeltüntetést tapasztaltunk; semmilyen információt nem kaptak az árakról; az étlapon nem szerepelt felszolgálási díj, annak ellenére azt felszámították), úgy a lakóhelyünk, vagy a vállalkozás székhelye szerint illetékes területi fogyasztóvédelmi felügyelőségnél panaszolhatjuk be a helyet.
  • Amennyiben fogyasztásunkról nem, vagy csak hiányos tartalmú számlát kaptunk, jelentsük be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.

Milyen problémákkal találkozhatunk?

Az 50 százalékos kedvezményt a számla végösszegéből adják az éttermek, az akció részvételi feltételei szerint, így nem csak az ételek, hanem az italok is beletartoznak. Ha az étterem az italokat ennek ellenére kizárja a kedvezményből, megszegi a részvétel feltételeit. Foglalás előtt érdemes erről előre tájékozódni.

Előfordulhat, hogy egy étterem nem kínál félárú kedvezményt az étlapján szereplő valamennyi ételre, hanem például kifejezetten csak egy menüre, vagy meghatározott ételre ad kedvezményt, vagy akár a szokásos étlap helyett egy szűkebb tartalmú étlapot kínál a vendégeknek. Az akció feltételei szerint azonban a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt a la carte étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása mellett kell választási lehetőséget biztosítani a teljes 'a la carte' kínálatból.

Külön erre az alkalomra készített, úgynevezett "Torkos Csütörtök", azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

Előfordulhat, hogy az akcióra való hivatkozással nem fogadnak el reklamációt az étteremben. Ez azonban nem szabályszerű, minden körülmények között jogunk van minőségi kifogással, panaszbejelentéssel élni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

TOP 10: ezek a magyar éttermek legnagyobb átverései - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem