16 °C Budapest
Így húzhatnak le az éttermek ma, Torkos Csütörtökön

Így húzhatnak le az éttermek ma, Torkos Csütörtökön

2015. február 19. 14:03

Lehet, hogy direkt húznak le minket, de az is elképzelhető, hogy csak túlvállalták magukat: ne legyünk szívbajosak az éttermekben Torkos Csütörtökön sem.

Ma rendezik a 10. Torkos Csütörtököt: a résztvevő éttermek vállalják, hogy a számla végösszegéből 50 százalék kedvezményt adnak a vendégeknek. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy idén is lehetnek trükköző vendéglátósok.

A fogyasztóvédők az alábbiakat javasolják:

  • ha problémánk van, nem úgy kapjuk az akciót, ahogy azt hivatalosan meghirdették, jelezzük a helyszínen, az étteremben
  • ha azt azonnal nem rendezik, írjuk be panaszunkat a Vásárlók könyvébe. Erre az étteremnek 30 napon belül, írásban, érdemben kell válaszolnia.
  • Ha megtévesztő, tisztességtelen módon jártak el (pl. csak korlátozott tartalmú étlap állt rendelkezésre; az italok nem voltak féláron; többféle árfeltüntetést tapasztaltunk; semmilyen információt nem kaptak az árakról; az étlapon nem szerepelt felszolgálási díj, annak ellenére azt felszámították), úgy a lakóhelyünk, vagy a vállalkozás székhelye szerint illetékes területi fogyasztóvédelmi felügyelőségnél panaszolhatjuk be a helyet.
  • Amennyiben fogyasztásunkról nem, vagy csak hiányos tartalmú számlát kaptunk, jelentsük be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.

Milyen problémákkal találkozhatunk?

Az 50 százalékos kedvezményt a számla végösszegéből adják az éttermek, az akció részvételi feltételei szerint, így nem csak az ételek, hanem az italok is beletartoznak. Ha az étterem az italokat ennek ellenére kizárja a kedvezményből, megszegi a részvétel feltételeit. Foglalás előtt érdemes erről előre tájékozódni.

Előfordulhat, hogy egy étterem nem kínál félárú kedvezményt az étlapján szereplő valamennyi ételre, hanem például kifejezetten csak egy menüre, vagy meghatározott ételre ad kedvezményt, vagy akár a szokásos étlap helyett egy szűkebb tartalmú étlapot kínál a vendégeknek. Az akció feltételei szerint azonban a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt a la carte étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása mellett kell választási lehetőséget biztosítani a teljes 'a la carte' kínálatból.

Külön erre az alkalomra készített, úgynevezett "Torkos Csütörtök", azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

Előfordulhat, hogy az akcióra való hivatkozással nem fogadnak el reklamációt az étteremben. Ez azonban nem szabályszerű, minden körülmények között jogunk van minőségi kifogással, panaszbejelentéssel élni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

TOP 10: ezek a magyar éttermek legnagyobb átverései - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?