A Tesco nagy dobása: így vásárolunk a jövőben - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. augusztus 19. 13:06

Újfajta áruházmodellt mutatott be a Tesco "szülőhazájában", Nagy-Britanniában. Watfordban, London külvárosában felújítottak és átalakítottak egy hipermarketet: az üzlet az élményszerű vásárlás koncepciójára épült. Ez, és sok más érdekes cikk a Pénzcentrum.hu válogatásában, 2013. 33. hetéből.

Ez a Tesco nagy dobása: így vásárolunk a jövőben?
Izgalmas új kereskedelmi modellel rukkolt elő a Tesco. London külvárosában a napokban adták át azt a felújított hipermarketet, amely elsősorban az élményszerű vásárlást hivatott elősegíteni, több közösségi teret nyújt a vevőknek, sőt, egyfajta szabadidős központként is funkcionál.

Így változik a boltok nyitva tartása Magyarországon
Érdemes figyelni: az ünnep miatt változik a következő napokban a boltok nyitva tartása Magyarországon. Mutatjuk.

Új táblák Magyarországon! Ezeket figyeld, ha utazol
Új táblákat, logókat, pontosabban nemzeti tanúsító védjegyeket kell figyelniük a szálláshelyeken az utazóknak. Bevezették ugyanis azt a védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minőségi garanciáját hivatott elősegíteni öt szálláshely-típusnál.

Négy nagy trükkel ügyeskednek a bankok: így jön ki a luxuskamat

Nem csak 4 százalékos kamatok vannak a bankoknál. A hitelintézetek most gőzerővel bevetik legkedveltebb kamattrükkjeiket, hogy magukhoz csábítsák a megtakarításainkat. A leginkább kiemelkedő ajánlatokat szedtük össze és a trükk lényegéről is lerántjuk a leplet.

Te is költöznél egy szuperolcsó lakásba? Így szerezz hozzá pénzt
Nem nagy túlzás azt állítani, hogy már a csapból is azt folyik, mennyire olcsóak most a lakások. De hiába lehet akár 10 millióból is egy rendes otthont vásárolni a belvárosban, ha nincs ennyi a családi kasszában, akkor az ingatlanvásárlás továbbra is csak álom marad. Hacsak nem találunk ki valamit, hogy mégis beköltözhessünk új otthonunkba. Idén már elérhető a szocpol, a kamattámogatott hitel és a jegybanki alapkamat csökkentésének köszönhetően a piaci kamatozású hitelek is egyre kedvezőbbek.

Hatalmas pofon a NAV-nak: itt a Kúria hőn várt ítélete
Jogsértőek az adóhatóság elmúlt négy évben hozott határozatai, amelyekben tetemes közteherrel sújtott magánszemélyeket, akik a 2005. január elseje és 2011. december 31-e közötti időszakban - főként az interneten keresztül - ingóságokat értékesítettek - vonható le a következtetés a Kúria által nemrégiben meghozott, hőn várt ítéletből.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Te is félsz az adóhatóságtól? Így véd meg a bíróság
Megdöbbentően hiányos ítéletet hozott a Kúria egy ingóságokat értékesítő magánszemély adózási ügyében. Egy árva szóval nem tér ki a felülvizsgálati bíróság a Fővárosi Törvényszék által hozott ítéletnek arra az "érdekes" megállapítására, amelyben az ügyben eljáró bíró az Alaptörvény rendelkezésére hivatkozva általános jogelvekkel próbálta felülírni a speciális szabály, a személyi jövedelemadóról szóló törvény - mint bebizonyosodott - teljesen egyértelmű rendelkezését.

Így nézhet ki a kormány legújabb adója: tényleg kell ez nekünk?
Nem tett le a miniszterelnök a luxusáfa bevezetéséről. Szakértők viszont elképzelhetetlennek tartják az extra magas, 35 százalékos áfakulcs bevezetését. Így marad az újabb vagyoni típusú adó lehetősége. Nagy kérdés azonban, hogy luxusnak számít-e például az esküvői jegygyűrű, vagy a ballagásra ajándékozott ékszer. Az egyes vámtarifaszámokhoz tartozó termékcsoportokon belül pedig nem lehet érték alapján különféle áfakulcsokkal sújtani az egyes árucikkeket. A jelenlegi áfarendszeren belül is megvalósul az, hogy a nagyobb értékű termékek után több adót kell fizetni, hiszen a magasabb nettó árra nagyobb összegű forgalmi adó rakódik.

Repülővel indulsz nyaralni? Ezt mindenképp érdemes tudnod

Az üdülési szezon csúcsán tartunk, sokan utaznak ilyenkor külföldre is, a magyarok kedvelt nyaralóhelyei között vannak olyan országok, amelyeket a legegyszerűbben repülővel lehet megközelíteni. Sokan azonban nincsenek tisztában azokkal a jogokkal, amelyek utasként megilletik őket, például a repülő késése, járattörlés vagy túlfoglalás esetén.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?