14 °C Budapest

Milliókat kerestünk a héten és a villany is olcsóbb lett

Pénzcentrum
2012. december 16. 18:32

Nem fognak jó ideig olcsóbb hitelt kapni a nagycsaládosok, ha új lakásra vágynak. A hallgatók is jól járhatnak a Diákhitel2-vel, ha még szükségük lesz rá. A devizahitelesek reményeiről és a minimálbér változásáról is írtunk a héten. Érdemes szemezgetni híreink között.

Tényleg ilyen rossz az új Diákhitel?
A Diákhitel2 alapvetően egy olcsó formája a tandíj finanszírozásának. A fix 2 százalékos kamat ellenére mégis milliós terheket jelent a hallgatók számára az egyetem elvégzése után, amit jövedelmük és a felhalmozott tatozás függvényében kell megfizetniük.
   Kapcsolódó: Diákok, közeleg a DH igénylésének a határideje

Újabb trükkel kerestünk milliókat: itt a legolcsóbb lakáshitel
Nem fognak jó ideig olcsóbb hitelt kapni a nagycsaládosok, ha új lakásra vágynak. A kamattámogatott hitelek díjai elérték a törvényi minimumot, ami alá már nem mehetnek a bankok. Ezt a 6 százalékos kamattal adott hitelt tettük még olcsóbbá, megnéztük hogyan juthatnak lakáshoz a legjobb feltételekkel a családok.

Egy devizahiteles legyőzte az OTP-t
A Fővárosi Törvényszék érvénytelennek nyilvánított egy devizakölcsön-szerződést, mert a bank nem tüntette fel a szerződésben külön költségként a deviza vételi és eladási árfolyama közötti különbözetet - írja az [Origo].
  Kapcsolódó: Messze van a 8 ezer adós megmentésétől az Eszközkezelő

Újra lecsap Matolcsy új adója: tovább drágítanak a bankok
Éves szinten 10-20 ezer forintot is jelenthet a családoknak a csekkadó, amit a legtöbb bank jelentős mértékben áthárít majd. Igaz, a folyószámlák között eddig is óriási különbségek voltak, de jövőre még nagyobb figyelmet igényel a legmegfelelőbb megtalálása. Akkor sem érdemes hátradőlni, ha már megtaláltuk a legjobbat, hiszen bármikor változtathatnak a bankok. A mostani összeállításunkat azért készítettük el, mert több nagyobb hitelintézet is módosította díjait februári hatállyal. Ezúttal bővítettük is a folyószámlák listáját, így a kiskeresetűek is megtalálhatják a legolcsóbbat.

Újabb teher az ingatlantulajdonosoknak: ez is drágul jövőre
Átlagosan 4,5 százalékkal emelkednek jövőre a kéményseprési díjak Budapesten - döntött mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Sőt, egy tavaszi módosítás szerint az sem bújhat ki az ellenőrzés alól, aki nem engedi be a kéményseprőket az otthonába.

Megrohanták a vevők a magyar boltokat
Magunk mögött hagytuk bronzvasárnapot, így a karácsonyi készülődés visszavonhatatlanul megkezdődött. A kereskedők tapasztalatai szerint az áruházakba egyre több vásárló tér be. Mire érdemes figyelni vásárlóként?

Erre nagyon figyelj a katánál, sokat nyerhetsz vele!

A munkaviszonyos foglalkoztatástól való elhatárolás a legfontosabb kérdés a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) választásakor. Könnyen megjósolható, hogy az adóhatóságnak az elkövetkező években kiemelt feladata lesz annak vizsgálata, hogy a kisadózó vállalkozásokkal kötött szerződések valójában nem munkaviszonyt lepleznek-e.

Tízezrekkel kereshetsz többet jövőre: az utolsó esély

Havonta több tízezer forintot nyerhetnek az egyéni vállalkozások azzal, ha a jövő évtől áttérnek a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata). A minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelkedése is hozzájárul ahhoz, hogy több százezer egyéni vállalkozót áttereljen a kata hatálya alá, a körükben szinte garantált a kisadó sikere.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Megszólalt Matolcsy jobbkeze: jön az új adó!
Kiterjesztené a Nemzetgazdasági Minisztérium a fordított áfafizetést - közölte Balog Ádám helyettes államtitkár az RSM-DTM tanácsadó cég online konferenciáján. Az építőipar, a gabonafélék kereskedelme, valamint a sertéságazat után az informatikai terület is bekerülhet a fordított áfás tevékenységek közé.

Erre vár ma több százezer magyar! Te is jól járhatsz
Utolsó fordulójához érkezhet ma a munkáltatók és a szakszervezetek közötti bértárgyalás. Az előzetes várakozások szerint kétséges a megegyezés a munkáltatók és a szakszervezetek között a jövő évi minimálbérről, nem kizárt, hogy a végső szót Orbán Viktor miniszterelnök mondja ki. A döntés nemcsak a becslések szerint nagyjából 300 ezer, ténylegesen minimálbéren bejelentett munkavállaló számára létfontosságú, hanem jelentősen befolyásolja egyes béren kívüli juttatások értékhatárát, s érinti egyebek között a táppénzen lévőket, a gyermekgondozási díjban részesülőket, a volt szolgálati nyugdíjasokat.

Hogyan spóroljunk a villanyszámlán: mire jó a dimmer?

A magyar családok villanyszámlájának 20-25 százalékát a világítás teszi ki. Pedig ez az arány lehetne alacsonyabb is. Azon túl, hogy az energiatakarékos fényforrásokkal is rengeteget spórolhatnánk, a különböző szabályzós kapcsolók is sokat alakíthatnak berögzült fogyasztási szokásainkon. Ezúttal ezeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.

Utoljára cseng a Matelcsy: a legjobb okostelefonokkal nincs több adó
Az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy a mobiltelefon a karácsonyi vásárlás egyik legnagyobb slágere, idén már a nagymamák is ezzel fognak csetelni unokáikkal. Az idén bevezetett "Matelcsy" (telefonos különadó) is ezt a folyamatot erősíti. A Pénzcentrum.hu most azoknak segít, akik a következő napokban szeretnének telefont vásárolni: megmutatjuk az egyes árkategóriák legjobban felszerelt készülékeit, megnézzük, mely gyártók a legnépszerűbbek a világon, és hasznos tanácsokat adunk a vásárláshoz is.

Fesztiváljegyet karácsonyra? Idén olcsóbbak a belépők
Tanácstalan szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak is alternatívát jelenthet, ha fesztiválbérletet vesznek ajándékba a gyereknek, az unokának. A legnagyobb 2013-as rendezvényekre már most megvehetjük a belépőt, ráadásul az áruk is kedvező.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem