Pozíciót veszített a DIGI a tévés piacon

Pénzcentrum
2010. április 21. 09:32

Átrendeződött a televíziós szolgáltatásokat kínáló cégek sorrendje idén februárban. A DIGI, ha csak egy hajszállal is, de a harmadik helyre csúszott vissza az előfizetőkért folytatott versenyben, a UPC elsősége pedig továbbra is szilárd - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) legfrissebb gyorsjelentéséből.

Az NHH gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók között - valamennyi szolgáltatási típust figyelembe véve - a UPC a piacvezető a magyarországi tévészolgáltatók között. A cég a januári 31,8 százalék után február végén 31,5 százalékos piaci résszel. A korábban második DIGI piaci része maradt változatlanul 22,7 százalék, míg az eddig a harmadik Magyar Telekom (T-Home) 22,2 százalékról 22,8 százalékra növelte részesedését és ezzel a második legnagyobb szolgáltatóvá lépett elő.

A digitális szolgáltatásra előfizetőkről: Egyre gyarapodnak a digitálisan televíziózók idehaza

A műholdas szolgáltatások szegmensében - melyet teljeskörűen lefed a gyorsjelentés - a piacvezető DIGI részesedése a januári 47,2 százalékról 46,3 százalékra, a UPC-é 24,9 százalékról 24,3 százalékra csökkent, a Magyar Telekomé pedig 22,5 százalékról 24,1 százalékra emelkedett.

Az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások (kábeltelevízió és IPTV) piacán - melynek az összes előfizetés 75-80 százalékát fedi le a gyorsjelentés -, a jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma februárban 1,743 millióról 1,738 millióra csökkent. Ezen belül az analóg előfizetések száma 22 ezerrel csökkent, míg a digitális előfizetések száma 17 ezerrel nőtt. A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 34,7 százalékról 34,6 százalékra csökkent, a második Magyar Telekom részesedése 22,1-ról 22,3 százalékra, a harmadik DIGI-é pedig 12,3 százalékról 12,4 százalékra nőtt.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem