21 °C Budapest

Pozíciót veszített a DIGI a tévés piacon

Pénzcentrum
2010. április 21. 09:32

Átrendeződött a televíziós szolgáltatásokat kínáló cégek sorrendje idén februárban. A DIGI, ha csak egy hajszállal is, de a harmadik helyre csúszott vissza az előfizetőkért folytatott versenyben, a UPC elsősége pedig továbbra is szilárd - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) legfrissebb gyorsjelentéséből.

Az NHH gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók között - valamennyi szolgáltatási típust figyelembe véve - a UPC a piacvezető a magyarországi tévészolgáltatók között. A cég a januári 31,8 százalék után február végén 31,5 százalékos piaci résszel. A korábban második DIGI piaci része maradt változatlanul 22,7 százalék, míg az eddig a harmadik Magyar Telekom (T-Home) 22,2 százalékról 22,8 százalékra növelte részesedését és ezzel a második legnagyobb szolgáltatóvá lépett elő.

A digitális szolgáltatásra előfizetőkről: Egyre gyarapodnak a digitálisan televíziózók idehaza

A műholdas szolgáltatások szegmensében - melyet teljeskörűen lefed a gyorsjelentés - a piacvezető DIGI részesedése a januári 47,2 százalékról 46,3 százalékra, a UPC-é 24,9 százalékról 24,3 százalékra csökkent, a Magyar Telekomé pedig 22,5 százalékról 24,1 százalékra emelkedett.

Az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások (kábeltelevízió és IPTV) piacán - melynek az összes előfizetés 75-80 százalékát fedi le a gyorsjelentés -, a jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma februárban 1,743 millióról 1,738 millióra csökkent. Ezen belül az analóg előfizetések száma 22 ezerrel csökkent, míg a digitális előfizetések száma 17 ezerrel nőtt. A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 34,7 százalékról 34,6 százalékra csökkent, a második Magyar Telekom részesedése 22,1-ról 22,3 százalékra, a harmadik DIGI-é pedig 12,3 százalékról 12,4 százalékra nőtt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?