Porba alázott üzletek: a Rossmann nem hagyja magát!

2010. április 19. 05:20

Az olcsó most még olcsóbb lett! Folytatjuk az immár szokásosnak nevezhető havi árvadászatunkat, melynek során a hazai drogériákat hasonlítjuk össze fiktív árukosarunk segitségével. Az áprilisi próbavásárlás tanulsága alapján elmondható, hogy érdemes alaposan körülnézni az üzletek kínálata között, ugyanis adott esetben akár több, mint 16 %-kal is többet fizethetünk a legdrágább üzletben, mint a legolcsóbban.

Februárban indítottuk el drogéria körképünket, hogy kiderítsük, melyikbe érdemes betérni a háztartási higiéniai csomag beszerzésekor. Azóta a Rossmann verhetetlennek tűnik a versenyben, mivel a 15 termékből álló kosár minden hónapban ott került eddig a legkevesebbe.


A drogériák közül a dm, a Rossmann és a Schlecker kínálatát hasonlítjuk össze, mivel ezek alkotják nagyságuk és piacra lépésük tekintetében is a drogériák legnagyobb csoportját. Az itt kapható kozmetikai, háztartási vegyiáru és papíráru termékcsoporton belül a pelenkák, dezodorok, fogkrémek és tusfürdők esetében kiemelkedő a piaci részesedésük, de ezek mellé betettünk még fiktív kosarunkba mosogatószert, mosóport, öblítőt, papír zsebkendőt, vécépapírt és még néhány apróságot, melyek a háztartási higiéniai csomag törzsét képezik.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, mivel adott termékkategórián belül kénytelenek voltunk egy márkát kiválasztani, ami alapján elvégezhetjük a próbavásárlást. Az egyes termékek kiszerelésének megválasztásakor szándékosan kisebbet választottunk, abból kiindulva, hogy drogériákban nem feltétlenül a nagybevásárláskor megszokott mennyiséget szerezzük be.

A körképünk elindulása óta összegyűlt adatok grafikus ábrázolásából jól látható, hogy áprilisra jelentősen kinyílt az olló, így a legolcsóbbnak számító Rossmann, illetve a legdrágább Schlecker árukosarának árai között több, mint 16 százalékosra nőtt a különbség.

 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mi, hol, mennyi? - itt a sorrend!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43