Folytatódik az árvadászat: megmutatjuk, hol vásárolhatsz legolcsóbban!

2010. március 22. 05:20

Egy hónapja meghírdetett árvadászatunk folytatásaként ismét felkerestük a három hazai legnagyobb drogériát, és összehasonlítottuk, hol mennyibe kerül a Pénzcentrum árukosara. A Rossmann verhetetlennek tűnik a hármasfogatban!

Egy hónapja indítottuk el drogéria körképünket, hogy kiderítsük, melyikbe érdemes betérni a háztartási higiéniai csomag beszerzésekor. Februrában a versenyt a Rossmann nyerte, mivel a 15 termékből álló kosár 60 százaléka ott került a legkevesebbe, ezzel együtt a teljes csomag ára is ott volt a legalacsonyabb.

A drogériák közül a dm, a Rossmann és a Schlecker kínálatát hasonlítottuk össze ez alkalommal is, mivel ezek alkotják nagyságuk és piacra lépésük tekintetében is a drogériák legnagyobb csoportját. Az itt kapható kozmetikai, háztartási vegyiáru és papíráru termékcsoporton belül a pelenkák, dezodorok, fogkrémek és tusfürdők esetében kiemelkedő a piaci részesedésük, de ezek mellé betettünk még fiktív kosarunkba mosogatószert, mosóport, öblítőt, papír zsebkendőt, vécépapírt és még néhány apróságot, melyek a háztartási higiéniai csomag törzsét képezik.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, olyan értelemben, hogy adott termékkategórián belül kénytelenek voltunk egy márkát kiválasztani, ami alapján elvégezhetjük a próbavásárlást. Az egyes termékek kiszerelésének megválasztásakor szándékosan kisebbet választottunk, abból kiindulva, hogy drogériákban nem feltétlenül a nagybevásárláskor megszokott mennyiséget szerezzük be.

Eredményhirdetés: lássuk a győztest!

Március hónapban a kosár összértékét tekintve ismét a Rossmann vitte a prímet, ahol csekély mértékben ugyan, de még csökkent is az árucsomagunk ára. Bár a dm-ben majdnem háromszáz forinttal kevesebbet kellett fizetni februárhoz képest, még így sem sikerült a Rossmann alá vinnie árait.

Az egyes termékeken belül a legnagyobb árkülönbséget - százalékban kifejezve - a borotvahabnál találjuk, hiszen több mint másfélszeres az eltérés, de dezodoron, mosószeren, pelenkán is több, mint 20 százalékot spórolhatunk, ha a megfelelő drogériában vásárolunk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A táblázatokban a konkrét árak mellett a hó/hó alapú árváltozás mértéke is leolvasható százalékban, termékekre és üzletekre lebontva. A zölddel jelölt árak azt mutatják, hogy az egyes termékeket melyik boltban érdemes megvásárolni, a vastagon szedett számok pedig az akciós árakat jelölik.

 

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?