16 °C Budapest

Folytatódik az árvadászat: megmutatjuk, hol vásárolhatsz legolcsóbban!

2010. március 22. 05:20

Egy hónapja meghírdetett árvadászatunk folytatásaként ismét felkerestük a három hazai legnagyobb drogériát, és összehasonlítottuk, hol mennyibe kerül a Pénzcentrum árukosara. A Rossmann verhetetlennek tűnik a hármasfogatban!

Egy hónapja indítottuk el drogéria körképünket, hogy kiderítsük, melyikbe érdemes betérni a háztartási higiéniai csomag beszerzésekor. Februrában a versenyt a Rossmann nyerte, mivel a 15 termékből álló kosár 60 százaléka ott került a legkevesebbe, ezzel együtt a teljes csomag ára is ott volt a legalacsonyabb.

A drogériák közül a dm, a Rossmann és a Schlecker kínálatát hasonlítottuk össze ez alkalommal is, mivel ezek alkotják nagyságuk és piacra lépésük tekintetében is a drogériák legnagyobb csoportját. Az itt kapható kozmetikai, háztartási vegyiáru és papíráru termékcsoporton belül a pelenkák, dezodorok, fogkrémek és tusfürdők esetében kiemelkedő a piaci részesedésük, de ezek mellé betettünk még fiktív kosarunkba mosogatószert, mosóport, öblítőt, papír zsebkendőt, vécépapírt és még néhány apróságot, melyek a háztartási higiéniai csomag törzsét képezik.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, olyan értelemben, hogy adott termékkategórián belül kénytelenek voltunk egy márkát kiválasztani, ami alapján elvégezhetjük a próbavásárlást. Az egyes termékek kiszerelésének megválasztásakor szándékosan kisebbet választottunk, abból kiindulva, hogy drogériákban nem feltétlenül a nagybevásárláskor megszokott mennyiséget szerezzük be.

Eredményhirdetés: lássuk a győztest!

Március hónapban a kosár összértékét tekintve ismét a Rossmann vitte a prímet, ahol csekély mértékben ugyan, de még csökkent is az árucsomagunk ára. Bár a dm-ben majdnem háromszáz forinttal kevesebbet kellett fizetni februárhoz képest, még így sem sikerült a Rossmann alá vinnie árait.

Az egyes termékeken belül a legnagyobb árkülönbséget - százalékban kifejezve - a borotvahabnál találjuk, hiszen több mint másfélszeres az eltérés, de dezodoron, mosószeren, pelenkán is több, mint 20 százalékot spórolhatunk, ha a megfelelő drogériában vásárolunk.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A táblázatokban a konkrét árak mellett a hó/hó alapú árváltozás mértéke is leolvasható százalékban, termékekre és üzletekre lebontva. A zölddel jelölt árak azt mutatják, hogy az egyes termékeket melyik boltban érdemes megvásárolni, a vastagon szedett számok pedig az akciós árakat jelölik.

 

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?