Több fogkrém és toalettpapír fogy: visszük, mint a cukrot!

2010. április 1. 04:32

A mosószertől az arckrémig meghaladja az évi 300 milliárd forintot a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok piaca. Kiskereskedelmi forgalmuk az idei első két hónapban többet emelkedett, mint a legutóbbi tizenkét hónap során összesen. Fogkrémből, tusfürdőből, vécépapírból nőtt meg leginkább a forgalom - állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat Kiskereskedelmi Indexe.

A háztartási vegyiáruk és kozmetikumok kiskereskedelmi eladása 2 százalékkal nőtt idén január-februárban, a tavalyi hasonló periódushoz képest. Mennyiségben 1 százalék csökkenést regisztrált a Nielsen piackutató vállalat.

Az első két hónap forgalma meghaladja a 46 milliárd forintot háztartási vegyiárukból és kozmetikumokból.

A legnagyobb forgalmú húsz kategória közül a toalett papír, fogkrém, szappan, továbbá arc- és szemránckrém kiskereskedelmi forgalma emelkedett mind értékben, mind mennyiségben, január-február folyamán, a tavalyi első két hónaphoz viszonyítva.

A fogyasztók jelentős aránya részesíti előnyben a láncok nagy eladóterű üzleteit. Így a vegyiáruk beszerzése jóval koncentráltabb, mint az élelmiszereké.

A hipermarket stabilan tartja vezető pozícióját; az értékben mért eladásokból 38 százalék jutott rá legutóbb január-februárban, ahogyan tavaly az első és második hónapban is. A drogéria mutatója 25-ről 26 százalékra nőtt, egyik évről a másikra. A főleg szupermarketet és diszkontot magában foglaló 401-2 500 négyzetméteres csatorna részaránya stabilan 18 százalék.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 400 négyzetméteres és kisebb üzletek piaci részesedése alacsony, és általában stabil. Csak az 50 négyzetméteres és kisebb, hagyományos boltok mutatója lett 1 százalékponttal alacsonyabb - 3 százalék.

A Nielsen által mért 60 háztartási vegyiáru és kozmetikum éves forgalma meghaladja a 300 milliárd forintot. A legutóbbi tizenkét hónap során, 2009. március--2010. februárban, értéket tekintve a kiskereskedelmi eladás 1 százalékkal emelkedett, az előző évhez képest. Mennyiségben 3 százalék csökkenést regisztrált a Nielsen. Ehhez képest az idei első két hónap javuló tendenciát jelez.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?