22 °C Budapest

Mivel akasztott ki mindenkit megint a Ryanair vezér?

2009. december 1. 18:27

Micheal O'Learyt kemény, nyakas ír fickóként ismeri mindenki. A Ryanair vezérigazgatójaként sok eszement ötlet hátterében állt, ő ajánlotta például hogy legyen fizetős a WC a repülőgépeken. A legújabb terve azonban nem csak a veszélyek, de a tálalás miatt is hatalmas felháborodást keltett.

A Ryanair a béka feneke alá küldte Európában a repülőgépekre szóló jegyárakat, ennek köszönhetően vált egy kis egyjáratos cégből a kontinens meghatározó erejévé. A cég, Michael O'Leary ötletei nyomán az alacsony jegyár mellett mindenre felárat szabott már ki a cég: az ételekre, italokra, az extra csomagokra, a nem preferált bankkártyával való fizetésre, a reptéri check-inre - szemben az ingyenes online-nal -; az ötleteit azóta sok más fapados légitársaság is átvette. O'Leary vetette fel a fizetős WC ötletét is a gépeken és egyszer azzal viccelődött, hogy az oxigénmaszk használatáért is pénzt kéne kérni.

Az alábbi ötletét azonban teljesen komolyan gondolja: "Kivesszük az utolsó 10 sor ülést, beteszünk kapaszkodókat és lesz elég hely ahhoz, hogy 100 ember ÁLLJON." - nyilatkozta a Sun című napilapnak O'Leary. "Majd azt mondjuk, ha állni akarsz, az csak öt euró." A felvetésre pedig, hogy elég veszélyes lenne, hiszen sokan meghalhatnak egy balesetben, csak annyit fűzött hozzá: "Minden tiszteletem, de az ülésben lévő utasok is meghalhatnak."

O'Leary az ilyen és hasonló kijelentéseivel már mindenkit magára haragított a pápától kezdve Tony Blair volt brit miniszterelnökig. Sokan mind a mai napig azt hiszik O'Leary a legtöbbször csak viccel és jártatja a száját, óriási ingyenrelámot csapva ezzel a cégének. Egy biztos: a kis, adóssággal küszködő cégből mára Európa egyik legnagyobb légitársasága lett 200 repülőgéppel és évi 67 millió utassal. O'Leary akár üzleti zseni, akár egy felfuvalkodott, érzéketlen újgazdag hólyag, legalább 300 millió angol fontos vagyonra tett szert azóta, hogy 1988-ban bekerült a Ryanair pénzügyi igazgatói székébe.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem