25 °C Budapest

Mivel akasztott ki mindenkit megint a Ryanair vezér?

2009. december 1. 18:27

Micheal O'Learyt kemény, nyakas ír fickóként ismeri mindenki. A Ryanair vezérigazgatójaként sok eszement ötlet hátterében állt, ő ajánlotta például hogy legyen fizetős a WC a repülőgépeken. A legújabb terve azonban nem csak a veszélyek, de a tálalás miatt is hatalmas felháborodást keltett.

A Ryanair a béka feneke alá küldte Európában a repülőgépekre szóló jegyárakat, ennek köszönhetően vált egy kis egyjáratos cégből a kontinens meghatározó erejévé. A cég, Michael O'Leary ötletei nyomán az alacsony jegyár mellett mindenre felárat szabott már ki a cég: az ételekre, italokra, az extra csomagokra, a nem preferált bankkártyával való fizetésre, a reptéri check-inre - szemben az ingyenes online-nal -; az ötleteit azóta sok más fapados légitársaság is átvette. O'Leary vetette fel a fizetős WC ötletét is a gépeken és egyszer azzal viccelődött, hogy az oxigénmaszk használatáért is pénzt kéne kérni.

Az alábbi ötletét azonban teljesen komolyan gondolja: "Kivesszük az utolsó 10 sor ülést, beteszünk kapaszkodókat és lesz elég hely ahhoz, hogy 100 ember ÁLLJON." - nyilatkozta a Sun című napilapnak O'Leary. "Majd azt mondjuk, ha állni akarsz, az csak öt euró." A felvetésre pedig, hogy elég veszélyes lenne, hiszen sokan meghalhatnak egy balesetben, csak annyit fűzött hozzá: "Minden tiszteletem, de az ülésben lévő utasok is meghalhatnak."

O'Leary az ilyen és hasonló kijelentéseivel már mindenkit magára haragított a pápától kezdve Tony Blair volt brit miniszterelnökig. Sokan mind a mai napig azt hiszik O'Leary a legtöbbször csak viccel és jártatja a száját, óriási ingyenrelámot csapva ezzel a cégének. Egy biztos: a kis, adóssággal küszködő cégből mára Európa egyik legnagyobb légitársasága lett 200 repülőgéppel és évi 67 millió utassal. O'Leary akár üzleti zseni, akár egy felfuvalkodott, érzéketlen újgazdag hólyag, legalább 300 millió angol fontos vagyonra tett szert azóta, hogy 1988-ban bekerült a Ryanair pénzügyi igazgatói székébe.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?