Mivel akasztott ki mindenkit megint a Ryanair vezér?

2009. december 1. 18:27

Micheal O'Learyt kemény, nyakas ír fickóként ismeri mindenki. A Ryanair vezérigazgatójaként sok eszement ötlet hátterében állt, ő ajánlotta például hogy legyen fizetős a WC a repülőgépeken. A legújabb terve azonban nem csak a veszélyek, de a tálalás miatt is hatalmas felháborodást keltett.

A Ryanair a béka feneke alá küldte Európában a repülőgépekre szóló jegyárakat, ennek köszönhetően vált egy kis egyjáratos cégből a kontinens meghatározó erejévé. A cég, Michael O'Leary ötletei nyomán az alacsony jegyár mellett mindenre felárat szabott már ki a cég: az ételekre, italokra, az extra csomagokra, a nem preferált bankkártyával való fizetésre, a reptéri check-inre - szemben az ingyenes online-nal -; az ötleteit azóta sok más fapados légitársaság is átvette. O'Leary vetette fel a fizetős WC ötletét is a gépeken és egyszer azzal viccelődött, hogy az oxigénmaszk használatáért is pénzt kéne kérni.

Az alábbi ötletét azonban teljesen komolyan gondolja: "Kivesszük az utolsó 10 sor ülést, beteszünk kapaszkodókat és lesz elég hely ahhoz, hogy 100 ember ÁLLJON." - nyilatkozta a Sun című napilapnak O'Leary. "Majd azt mondjuk, ha állni akarsz, az csak öt euró." A felvetésre pedig, hogy elég veszélyes lenne, hiszen sokan meghalhatnak egy balesetben, csak annyit fűzött hozzá: "Minden tiszteletem, de az ülésben lévő utasok is meghalhatnak."

O'Leary az ilyen és hasonló kijelentéseivel már mindenkit magára haragított a pápától kezdve Tony Blair volt brit miniszterelnökig. Sokan mind a mai napig azt hiszik O'Leary a legtöbbször csak viccel és jártatja a száját, óriási ingyenrelámot csapva ezzel a cégének. Egy biztos: a kis, adóssággal küszködő cégből mára Európa egyik legnagyobb légitársasága lett 200 repülőgéppel és évi 67 millió utassal. O'Leary akár üzleti zseni, akár egy felfuvalkodott, érzéketlen újgazdag hólyag, legalább 300 millió angol fontos vagyonra tett szert azóta, hogy 1988-ban bekerült a Ryanair pénzügyi igazgatói székébe.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem