2 °C Budapest

Előz a Balkán: a szlovénok már a top 10-ben

Pénzcentrum
2009. június 5. 14:02

Az Economics & Peace elemző intézet felmérése szerint - Finnországgal holtversenyben, a balkáni országok közül elsőként - Szlovénia rendelkezik a világon a kilencedik legkedvezőbb béke-indexszel. Csak összehasonlításképpen hazánk Malajzia és Spanyolország közé ékelődve a 27. helyen végzett a nemzetközi megmérettetésben.

A felmérés során a világ minden kontinenséről összesen 144 országot vizsgáltak. Az összehasonlítás során elsősorban a békét, az erőszak hiányát értékelték, de mindösszesen 23 féle különböző szempontot vettek figyelembe.

A balkáni régió többi országa nem szerepelt ennyire fényesen, a románok a 31., a horvátok a 49., a bosnyákok pedig az 50. helyen végeztek. Nem tettek jót a zavargások az 57. pozíciót elfoglaló Görögországnak sem, míg Albánia a 75., Szerbia a 78. helyen zárt. A régióból Macedónia a 88., Montenegró a 91. lett, ugyanakkor Koszovó nem szerepelt a listán.

A nemzetközi összevetésben Új-Zéland végzett az élen őket követi holtversenyben Dánia és Norvégia. A listát Irak zárja, de nem továbbra is súlyos a helyzet Afganisztánban, Szomáliában, Izraelben és Szudánban.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58