25 °C Budapest

Előz a Balkán: a szlovénok már a top 10-ben

Pénzcentrum
2009. június 5. 14:02

Az Economics & Peace elemző intézet felmérése szerint - Finnországgal holtversenyben, a balkáni országok közül elsőként - Szlovénia rendelkezik a világon a kilencedik legkedvezőbb béke-indexszel. Csak összehasonlításképpen hazánk Malajzia és Spanyolország közé ékelődve a 27. helyen végzett a nemzetközi megmérettetésben.

A felmérés során a világ minden kontinenséről összesen 144 országot vizsgáltak. Az összehasonlítás során elsősorban a békét, az erőszak hiányát értékelték, de mindösszesen 23 féle különböző szempontot vettek figyelembe.

A balkáni régió többi országa nem szerepelt ennyire fényesen, a románok a 31., a horvátok a 49., a bosnyákok pedig az 50. helyen végeztek. Nem tettek jót a zavargások az 57. pozíciót elfoglaló Görögországnak sem, míg Albánia a 75., Szerbia a 78. helyen zárt. A régióból Macedónia a 88., Montenegró a 91. lett, ugyanakkor Koszovó nem szerepelt a listán.

A nemzetközi összevetésben Új-Zéland végzett az élen őket követi holtversenyben Dánia és Norvégia. A listát Irak zárja, de nem továbbra is súlyos a helyzet Afganisztánban, Szomáliában, Izraelben és Szudánban.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm