2 °C Budapest

Euróirigység az EKB köreiben

2009. április 7. 10:30

Mereven elutasította az Európai Központi Bank a Nemzetközi Valutaalap azon ötletét, hogy az Unió keleti blokkjába tartozó országok soron kívül vezessék be az eurót.

"Az IMF ötlete nem túl életszerű. Az európai monetáris unióhoz való csatlakozásnak nagyon világos szabályai vannak. Gazdasági szemszögből nézve a gyorsított csatlakozás nem erősítené a bizalmat az euró iránt" - mondta Ewald Nowotny, az EKB döntéshozó tanácsának tagja.

Az IMF szerint az Uniónak lazítania kéne az eurózónába való belépés szabályain, a keret-európai tagállamoknak pedig minél hamarabb be kéne vezetniük az eurót, akár nem formálisan is, vagyis anélkül, hogy az országok tagot delegálnának az Európai Központi Bankba. Az IMF nincs egyedül a véleményével, korábban Soros György nyilatkozott úgy, hogy az euró hatalmas előnyt jelent a használóinak, míg a gyengébb országok, amelyek nem tudták bevezetni, egyértelműen lemaradnak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58