Már nem is kell találkozni az orvossal

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 08:45

Évente több mint 50 százalékkal bővülhet a betegek otthoni ellátására szolgáló eszközök piaca, vagyis hatalmas a piacban rejlő növekedési potenciál - olvasható a Világgazdaságban.

A Datamonitor piaci elemzőcég tanulmánya szerint a távgyógyászat elterjedésétől sok szakember a betegellátás minőségének javulását, illetve a költségek csökkenését várja. A hagyományos kórházi eszközök piaca a következő öt évben várhatóan 9,9 százalékkal bővül, míg a távgyógyászati cikkek esetében ez az ütem 56 százalékos lesz.

A telemedicina lehetővé teszi, hogy a szakorvos úgy figyelhesse páciensét, illetve hajtson rajta végre kezeléseket, hogy fizikailag nem tartózkodik vele egy helyiségben. Az ezt elősegítő, lehetővé tévő eszközök elterjedésének legfőbb motorja a népesség elöregedése, valamint az egészségügyi szakszemélyzetben mutatkozó hiány.

Emellett azonban több korlátozó tényező is jelen van, így például a megtérülés bizonytalansága több szolgáltatót is visszatart annak széleskörű alkalmazásától. A tanulmány felhívja a figyelmet arra, hogy a technológiák egyelőre kezdetleges stádiumban vannak.

A piaci igények pedig nem szolgálhatóak ki leegyszerűsített, uniformizált megoldásokkal, mivel az egyes eltérések különböző technikai megoldásokat tesznek szükségessé.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?