Bankváltás egyetlen nap alatt: megvan a megoldás

Pénzcentrum
2007. május 24. 09:00

Kiemelt téma volt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének konferenciáján az ügyfelek bankváltásának megkönnyítése, melynek kapcsán a korábban tárgyalt számlaszám-átirányítási megoldás mellett egy új ötlet is elhangzott.

Amint arról korábban beszámoltunk, az átirányítás keretében az átutalásokat kezelő Giro a régi számlára érkező tranzakciókat átirányítaná az új számlára, a tranzakció kezdeményezőjét pedig értesítené a változásról.

A másik és feltehetően sikeresebb megoldás egy felhatalmazási központ létrehozása lenne, mely a Giro alatt működő szervként tartaná a kapcsolatot a beszedési megbízást kezdeményező szolgáltatókkal. A központ a bankok fölött határozná meg, hogy a mely számláról hova teljesíthetők a megbízások. Ez a megoldás a jelenleg 2-3 hónapos folyamatot akár egy napra rövidíthetné le.

A pozitív adóslista kérdésében megnyugvást hozhat, hogy az eddig gátat jelentő ombudsman leszögezte, vétójoga nincs a kérdésben, csak véleményezési jogkört gyakorol. Az új hitelinformációs rendszer bevezetésével értelemszerűen újra előtérbe kerülhetne a jövedelemalapú hitelezés, és a bankok könnyebb kockázat-menedzsmentje feltehetően a jó ügyfelek számára is érezhető előnyökkel jár.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17