16 °C Budapest

Könnyebb bankváltás Magyarországon? Végre történik valami!

Pénzcentrum
2007. május 7. 10:30

Hosszú hónapokkal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a hazánknál fejlettebb pénzügyi kultúrával rendelkező országokban már régóta igyekeznek a bankok úgy magukhoz édesgetni versenytársaik ügyfeleit, hogy az átállással kapcsolatos feladatokat leveszik az ügyfél válláról. Úgy tűnik, végre itthon is megmozdult valami...

A magyarok meglehetősen nehezen szánják rá magukat a számlavezető bank megváltoztatására, ekkor ugyanis állandó átutalási, közüzemi beszedési megbízásaik mellett fizetésüket is át kell irányítani, esetleg még folyószámla hitelkeretüket is át kell menteni, ez pedig elég sok vesződséggel járt eddig.

A Világgazdaság körképe alapján úgy tűnik, mostanra akadnak bankok, melyek igyekeznek levenni a terheket az új ügyfelek válláról. Az Erste például vállalja a közüzemi számlák és egyéb állandó megbízások áthozatalát, a munkabér átutalással kapcsolatban pedig csupán egy nyilatkozatot kell kitöltenie az ügyfélnek és azt kell a munkáltatónál leadni.

Az MKB tapasztalatai szerint a legnagyobb gondot a csoportos beszedési megbízások szokták okozni, a bank azonban felveszi a kapcsolatot a közüzemi szolgáltatókkal, melyek többsége az előző számlaszámot automatikusan törli is a rendszerből.

A CIB még azt is vállalja, hogy az ügyfél más banknál fennálló folyószámla hitelkeretét áthozza, és a bírálati díjat is elengedi.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06